"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας στους FT: Η Ελλάδα, θα μείνει στο ευρώ

 
Την αποφασιστικότητα του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ, να κρατήσουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, διακηρύσσει ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στους Financial Times, και τονίζει πως τη Δευτέρα «ξεκινά η νέα εποχή».

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή "ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν "κλειδώσουμε" σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο"», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Αυτό ισχύει και για τη δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ».

Εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι με την εντολή που θα πάρει την Κυριακή από τον ελληνικό λαό «θα αναλάβουμε άμεσα δράση για να βάλουμε ένα τέλος στα διεφθαρμένα και ανεπαρκή πολιτικά και κανονιστικά συστήματα της Ελλάδας, που έχουν λεηλατήσει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει, επίσης, πως μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει εγγυητής της σταθερότητας στην Ελλάδα, επειδή «δεν κουβαλά τις πολιτικές αποσκευές των κομμάτων του κατεστημένου, που έχουν φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής».
Αναφέρει ότι «οι Έλληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το αποτυχημένο παλιό μνημόνιο (όπως υπεγράφη τον Μάρτιο με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα "εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης"», το οποίο «είναι αναγκαίο τόσο για να αποσοβηθεί η ανθρωπιστική κρίση της Ελλάδας όσο και για να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα».

Ο κ. Τσίπρας εξηγεί ότι τα κρατικά έσοδα είναι χαμηλά, κυρίως γιατί «χιλιάδες φορολογικές ελαφρύνσεις και εξαιρέσεις έχουν εκχωρηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις σε διαπλεκόμενα συμφέροντα, σε συνδυασμό με έναν χαμηλό πραγματικό συντελεστή φορολόγησης στο ατομικό εισόδημα καθώς και στο κεφάλαιο» αλλά και γιατί η φοροεισπρακτική μέθοδος είναι «ιδιαίτερα αναποτελεσματική» και σημειώνει:
«Βάσει του δικού μας σχεδίου ανοικοδόμησης και ανάπτυξης, δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικής και κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει: σταθεροποίηση δημόσιων δαπανών σε ποσοστό περίπου 44% του ΑΕΠ και επαναπροσανατολισμό των δαπανών ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σωστά κατανεμημένες, αύξηση των εσόδων από άμεση φορολόγηση στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών επιπέδων (κατά περισσότερο από 4% του ΑΕΠ) σε μία περίοδο τετραετίας και μεταρρύθμιση του φορολογικού καθεστώτος προκειμένου να αναγνωριστεί ο πλούτος και το εισόδημα όλων των πολιτών και να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος της φορολόγησης».

Τέλος, αναφερόμενος στις τράπεζες, ο Τσίπρας λέει ότι «επικρατεί έλλειψη οικονομικής διαφάνειας ακόμη και κατά τη διάρκεια ανακεφαλαίωσης» με δάνεια από την τρόικα και τονίζει: «Θα διασφαλίσουμε ότι η ανακεφαλαίωση των βιώσιμων τραπεζών θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και κατά τρόπο που να είναι πλήρως συμβατός με το δημόσιο συμφέρον. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι το οικονομικό σύστημα θα επανέλθει σε πλήρη σταθερότητα στο σύνολό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου