"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δεύτερο «όχι» από Λοβέρδο


Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον οι σχέσεις Βενιζέλου - Λοβέρδου μετά και το δεύτερο «όχι» του πρώην υπουργού στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Αντιθέτως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, τελικώς αποδέχθηκε την πρόταση Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να κλείσει εσωκομματικά μέτωπα τηλεφώνησε στον Ανδρέα Λοβέρδο χθες το μεσημέρι και του ζήτησε για δεύτερη φορά να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η πρώτη κρούση είχε γίνει το βράδυ των εκλογών - πριν από τη σφοδρή σύγκρουσή τους για το θέμα της συμμετοχής πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση - και τότε ο πρώην υπουργός είχε απαντήσει απορριπτικά ότι διαφωνεί με τον συνολικό πολιτικό σχεδιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το χθεσινό τηλεφώνημα ήταν σύντομο, όχι όμως και εκρηκτικό όπως επιβεβαιώνουν οι δύο πλευρές. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επανέφερε την πρόσκλησή του προς τον κ. Λοβέρδο, εκείνος όμως - σύμφωνα με συνεργάτες του - επανέλαβε: «Διαφωνώ απόλυτα με τη γραμμή και τη στρατηγική που ακολουθείται και θα περιοριστώ στα καθήκοντα του βουλευτή».
Αποδέκτης ανάλογου τηλεφωνήματος έγινε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος επίσης είχε συγκρουστεί με τον κ. Βενιζέλο για το θέμα της εκπροσώπησης στην κυβέρνηση, αρχικώς είχε επιφυλάξεις. Οι πληροφορίες λένε ότι με τον κ. Χρυσοχοΐδη επικοινώνησε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και κατάφερε να τον πείσει να αποδεχθεί την πρόταση. Ετσι, όταν χτύπησε το τηλέφωνο εκείνος ήταν έτοιμος να πει το «ναι». «Μιχάλη, θέλω να αναλάβεις κυβερνητικός εκπρόσωπος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μη συνεχίζεις», αποκρίθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και χρέος μου να αναλάβω μέρος του δύσκολου κοινοβουλευτικού έργου», συμπλήρωσε.
Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό ποιο πρόσωπο προόριζε ο κ. Βενιζέλος για ακόμη μία θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Ως επικρατέστερα εμφανίζονταν τα ονόματα των Φίλιππου Σαχινίδη και των πρώην υφυπουργών Εύης Χριστοφιλοπούλου, Μάρκου Μπόλαρη και Πάρη Κουκουλόπουλου.
Ζητούμενο αποτελεί ποιο πρόσωπο θα υποδείξει ο κ. Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του πρώην υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη. Επίσης ακούγεται το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος ωστόσο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται.
Ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα εκλεγεί έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθεί πενταμελής συντονιστική επιτροπή. Τα μέλη της ακολούθως θα εκλέξουν τον νέο γραμματέα. Αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Καθήκοντα γενικού διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Βασίλης Γερανίδης. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα αποκαλύψει μερικώς τα σχέδιά του για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται στην ομιλία του να προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να διασαφηνίσει το σκεπτικό, βάσει του οποίου προχώρησε στις προτάσεις του για τη συγκρότηση της κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν. Παράλληλα, θα δώσει τα οργανοδιαγράμματα σε σχέση με τις δρομολογούμενες αλλαγές.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Βενιζέλος τις επόμενες ημέρες προτίθεται να προσεγγίσει και την Αννα Διαμαντοπούλου. Είναι άγνωστο όμως αν η πρώην υπουργός ανταποκριθεί στο κάλεσμα μετά την πρόσφατη έκρηξή της, τόσο για την υπουργοποίηση του κ. Παπαθεοδώρου - πολέμιου της μεταρρύθμισής της - όσο και για τον τρόπο εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου