"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η Κύπρος κοντά σε δάνειο από τη Ρωσία

 
 
Ευνοϊκά αντιμετωπίζει η Μόσχα την αίτηση που υπέβαλε η Κύπρος για χορήγηση δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ και αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί η σχετική συμφωνία με τη Λευκωσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του συμβούλου του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Πάβελ Μεντβέντεφ, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νιζαβίσμαγια Γκαζέτα» και μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, «το δάνειο, το οποίο θα είναι διακρατικό, θα χορηγηθεί, αν και το ποσό μπορεί να είναι μικρότερο». Το θέμα του κυπριακού δανείου θα πρέπει να επιλυθεί ευνοϊκά, φέρεται να δήλωσε ο σύμβουλος Σεργκέι Ιγκνάτιεφ.
Υπό τον τίτλο «Η Μόσχα αγοράζει την οικονομία της Κύπρου» η εφημερίδα σημειώνει ότι το ποσό των 5 δισ. αντιπροσωπεύει το 20% του κυπριακού ΑΕΠ. Υπογραμμίζει ακόμα ότι αν ληφθεί υπόψη και το προηγούμενο δάνειο των 2,5 δισ. που εδόθη τον Δεκέμβριο, τότε τα δάνεια από τη Μόσχα αντιπροσωπεύουν το 30% του κυπριακού ΑΕΠ.
Η κίνηση εξηγείται - κατά την εφημερίδα - από το γεγονός ότι στην Κύπρο βρίσκονται ρωσικές υπεράκτιες εταιρείες και τράπεζες. Εάν η Λευκωσία λάβει το ρωσικό δάνειο, τότε τα σενάρια ένταξης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης διαφοροποιούνται και εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από το ύψος του δανείου. Αν δηλαδή καλύπτει τόσο την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας (1,8 δισ.) αλλά και τα κυπριακά ομόλογα που λήγουν το 2013, τότε ενδεχομένως η Κύπρος να μην προσφύγει στον Μηχανισμό. Στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν που κλήθηκε να σχολιάσει τις προσπάθειες της Λευκωσίας να εξασφαλίσει δάνειο από τρίτη χώρα, απάντησε ότι υπάρχει ελεύθερη αγορά και η Κύπρος μπορεί να αναζητήσει χρήματα απ' όπου θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου