"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!


Στις 22-06-2012 στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους ,για την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης


«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

      Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της άδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
      Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους ομογενειακούς φορείς και τους συλλόγους εκπαιδευτικών για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
·        Δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση για όλα τα ελληνόπουλα της Γερμανίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων τους.
·        Φορέας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της  Γερμανίας  να είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός και στόχος του να είναι η μόνιμη αναβάθμισή της.
·        Η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου τουλάχιστον 5 ετών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και τύπο σχολείου ώστε να καταρτιστούν αναβαθμισμένα αναλυτικά προγράμματα.
·        Η άμεση απόσυρση της διάταξης που καταργεί τα Λύκεια.
·        Η  αναγνώριση ικανού αριθμού ΤΕΓΠΗ, ΤΕΓ και ΤΕΓΔΕ, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κρατιδίου μας, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας.
·        Η λειτουργία και άλλων  τύπων Σχολείων (ελληνικά σχολεία, ενταγμένα, δίγλωσσα, κλπ) σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
·        Κατοχύρωση της πενταετίας για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς  με τις τακτικές αποδοχές της Ελλάδας και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού.
      Στόχος κοινός δικός μας και δικός σας οφείλουμε να είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η γλώσσα και το σχολείο είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διατήρηση της ελληνικότητας και της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, γιατί μόνο μέσα από το θεσμό του σχολείου μπορεί να κρατηθεί αρραγής ο ομφάλιος λώρος με τη  μητέρα-πατρίδα. 
 http://karditsas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου