"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Υποπτος ο θάνατος του Οζάλ, με 20 χρόνια καθυστέρηση

Το ενδεχόμενο να ανοίξει ο τάφος του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ συζητείται στη χώρα έπειτα από την έκθεση του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου (DDK) η οποία χαρακτηρίζει τον θάνατό του «ύποπτο». Εδώ και δύο χρόνια η οικογένεια του πρώην προέδρου ισχυρίζεται ότι ο Οζάλ δολοφονήθηκε. Τώρα η DDK αφήνει στην οικογένεια και στο δικαστήριο να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του.
«Ο ξαφνικός θάνατος ενός προέδρου είναι πάντοτε ύποπτος», αναφέρεται στην έκθεση της DDK, η οποία δραστηριοποιήθηκε έπειτα από οδηγίες του σημερινού Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Χθες το αποτέλεσμα της έρευνας ανακοινώθηκε προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στην Τουρκία. Στην έκθεση εκφράζεται απορία γιατί δεν έγινε νεκροψία έπειτα από τον θάνατο του Τουργκούτ Οζάλ αλλά και γιατί δεν έγινε τότε έρευνα στο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά γύρω από τον θάνατο του Οζάλ. Δεν δόθηκε εξήγηση γιατί δεν υπήρχε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο προεδρικό μέγαρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αμέσως, παρότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Να σημειωθεί πάντως ότι η επιτροπή ανακοίνωσε πως η έρευνα που διενήργησε είναι περιορισμένη, γι' αυτό και χαρακτηρίζει «αφηρημένους» τους ισχυρισμούς για δολοφονία.
Ο Τουργκούτ Οζάλ πέθανε το 1993 και μέχρι την τελευταία στιγμή εργαζόταν με έντονους ρυθμούς. Από τότε ήδη υπήρχαν υποψίες για δολοφονία του αλλά έρευνα δεν είχε γίνει ποτέ. Το 2010 οι ισχυρισμοί αυτοί πήραν νέα τροπή όταν η σύζυγός του Σεμρά και ο γιος του Αχμέτ δήλωσαν ότι οι ίδιοι πιστεύουν πως ο πρώην πρόεδρος δολοφονήθηκε. Μάλιστα η Σεμρά Οζάλ συγκεκριμενοποίησε τις καταγγελίες ισχυριζόμενη ότι η δολοφονία του πρώην προέδρου έγινε από δηλητηριασμένη λεμονάδα την οποία ήπιε σε μια έκθεση που πήγε με το ζόρι έπειτα από πίεση του συμβούλου του.


ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ. Πάντως η επιτροπή φέρεται να δίνει βάση και σε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο ελπίζοντας ότι με αυτό θα δοθεί φως στα αίτια του θανάτου του Τουργκούτ Οζάλ. Ο γιατρός του Τζενγκίζ Ασλάν έπειτα από τον θάνατό του προέδρου τού είχε αφαιρέσει μερικές τρίχες για ενθύμιο ή ίσως και για μια πιθανή μελλοντική έρευνα. Σήμερα υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις από αυτό το στοιχείο.
Η έρευνα αυτή έχει χαροποιήσει τους ισλαμικούς κύκλους που πάντοτε υποψιάζονταν ότι πίσω από μια πιθανή δολοφονία του Τουργκούτ Οζάλ κρύβονται οι κοσμικοί οι οποίοι έβλεπαν με καχυποψία τα ανοίγματά του προς τον ισλαμικό κόσμο και την ισλαμική χροιά που εισήγαγε στο κοσμικό κράτος. Συχνά ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εκφράζει την επιθυμία να εμφανίζεται ως συνεχιστής της πολιτικής Οζάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου