"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Θεωρίες συνωμοσίας από τον κραταιό άνδρα του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο,

Θεωρίες συνωμοσίας από τον κραταιό άνδρα του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Χρήστο Ζαχόπουλο, που κατέθεσε χθες για πρώτη φορά δημόσια για το σκάνδαλο με το ροζ DVD. «Πέφτοντας έκανα μια προσευχή», είπε για την απόπειρα αυτοκτονίας του
Θεωρίες συνωμοσίας που στόχευαν - όπως είπε - να πλήξουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εξιστόρηση των επιπτώσεων της προσωπικής του σχέσης με την Εύη Τσέκου, αλλά και των μύχιων σκέψεών του την ώρα που, αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, έκανε το άλμα πέφτοντας στο κενό, ήταν τα τρία βασικά «κεφάλαια» της χθεσινής κατάθεσης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.
Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του και όσα ακολούθησαν με τη διακίνηση του περίφημου ροζ DVD με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την τότε συμβασιούχο Εύη Τσέκου, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του υπουργείου Πολιτισμού κατέθεσε πρώτη φορά δημόσια για όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2007 προκαλώντας όχι μόνο δικαστικό, αλλά και πολιτικό τριγμό.
Λίγα βήματα πιο πίσω, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων καθόταν, εκτός από την Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης, επέλεξαν - όπως έχουν δικαίωμα - να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.
Ο Χρήστος Ζαχόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και τον γιο του, υποστηριζόμενος σε δύο πατερίτσες διέσχισε με βήμα αργό τη δικαστική αίθουσα, προσπερνώντας τους κατηγορουμένους. Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι παρίσταται και ως πολιτική αγωγή στη δίκη αυτή εις βάρος των κατηγορουμένων.
Οπως είπε, τον εκβιασμό εκ μέρους της Εύης Τσέκου τού πρωτομετέφεραν τον Οκτώβριο του 2007 οι δύο δικηγόροι του, τους οποίους είχε γνωρίσει μέσω της κατηγορουμένης και αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, αλλά τελικά απηλλάγησαν με βούλευμα. Και αφού περιέγραψε κάτω από ποιες συνθήκες η Εύη Τσέκου έφτασε στην πόρτα του γραφείου του και εξιστόρησε πώς έμαθε για το οπτικοακουστικό υλικό από προσωπικές τους στιγμές, διατύπωσε ευθέως το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, «οι δικηγόροι μου είπαν ότι δεν συμφωνούν με την Τσέκου και ότι μπορούσαν να την παγιδεύσουν αντιγράφοντας το υλικό, να της δώσουν πλαστά χαρτονομίσματα ή ακόμα και να βάλουν κάποιους ανθρώπους να την πιάσουν, να χαθεί για λίγες μέρες ή για πάντα. Εγώ αρνήθηκα την απαγωγή. Ο προσανατολισμός ήταν να πάρω το υλικό, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε».

«ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ». «Από το 2008 έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν προσχηματική και μεθοδευμένη η άφιξη της Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον. Σκοπός ήταν να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων, δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν μέσω εμού κάποιον άλλον», είπε ο μάρτυρας, φωτογραφίζοντας τον τελικό στόχο που δεν ήταν άλλος από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι μπορεί όλο αυτό να έγινε χωρίς να το γνώριζε καν η Εύη Τσέκου.
«Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να τη βλάψουν», πρόσθεσε και αποκάλυψε πως η σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του τού καρφώθηκε στο μυαλό όταν πλέον βεβαιώθηκε και από την ίδια την Τσέκου ότι είχε στα χέρια της αποδείξεις για τη σχέση τους. Εκείνη - σύμφωνα με τον Χρ. Ζαχόπουλο - του ζητούσε εκβιαστικά 200.000 ευρώ και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Η απόφαση να αυτοκτονήσει, όπως κατέθεσε ο Χρήστος Ζαχόπουλος, «επικυρώθηκε» μέσα του την ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στο Μουσείο Ακρόπολης. «Στις 16 Δεκεμβρίου 2007 έγινε η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στο Μουσείο Ακρόπολης. Εκεί πήγα και συνόδευα τον τότε υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη. Οταν τον αποχαιρέτησα, δεν κατάλαβα ότι γνώριζε κάτι. Οπως συνήθιζα ύστερα από τέτοιες περιπτώσεις, επικοινώνησα με το γραφείο του πρωθυπουργού και είπα ότι "όλα πήγαν καλά". Ο Γιάννης Αγγέλου (τότε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος χθες ήταν παρών στο δικαστήριο) με ρώτησε αν γνωρίζω "κάποια Τσέκου". Του είπα ναι. Ζήτησα να πάω να τον συναντήσω. Πήρα μαζί την παραίτησή μου και πήγα στο Μαξίμου. Του είπα ότι δεν είχα ενδώσει στις απαιτήσεις της για χρήματα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό και ζήτησα συγγνώμη, γιατί ένα γεγονός της προσωπικής μου ζωής οδήγησε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είχα πάρει την απόφασή μου», κατέθεσε ο Χρ. Ζαχόπουλος περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες πριν πηδήξει στο κενό από τον τέταρτο όροφο του σπιτιού του στο Κολωνάκι.
Εντονα φορτισμένος ο Χρ. Ζαχόπουλος αναφέρθηκε στη σκηνή της απόπειρας αυτοκτονίας του λέγοντας: «Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Εκλεισα τα μάτια μου. Πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγγνώμη».
Νωρίτερα, είχε ζητήσει από τη σύζυγό του να κατέβει στο αυτοκίνητο να του φέρει κάποια πράγματα. Τότε βρήκε την ευκαιρία να εκτυπώσει το κείμενο που είχε ετοιμάσει να αφήσει πίσω του ως το τελευταίο του σημείωμα.
Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 26 Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου