"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παραγουάη: Σάλος από την αποπομπή του προέδρου

 Γράφει: OnAir24
Η αποπομπή του προέδρου Φερνάνδο Λούγο από την Γερουσία της Παραγουάης χθες με μια διαδικασία-αστραπή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής. Ο Λούγο, ο λεγόμενος "επίσκοπος των φτωχών", που αποσχηματίστηκε για να εισέλθει στην πολιτική, κρίθηκε από το Κογκρέσο ότι ασκούσε "πλημμελώς τα καθήκοντά του". Η Γερουσία αποφάσισε την αποπομπή του με 39 ψήφους υπέρ και 4 κατά, μία ημέρα μετά την έγκριση της από τη βουλή.
"Αν και λύγισαν το νόμο σαν εύθραυστο κλαδί στον άνεμο, αποδέχομαι την απόφαση του Κογκρέσου", είπε ο Λούγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, καλώντας τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ήρεμοι. "Η Παραγουάη κι η ιστορία της τραυματίστηκε βαθιά", είπε πριν ο αντιπρόεδρός του Φεντερίκο Φράνκο ορκιστεί νέος πρόεδρος.
Έξω από την έδρα του Κογκρέσου στην Ασουνσιόν ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου που είχαν παραταχθεί και υποστηρικτές του Προέδρου Λούγο.
Η αποπομπή του Λούγο , επικρίθηκε έντονα από αριστερούς ηγέτες στη Νότια Αμερική. "Αυτό που συνέβη είναι εντελώς παράνομο", δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.
Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, είπε ότι δεν θα "επικυρώσει το πραξικόπημα", κάνοντας λόγο για "επίθεση εναντίον των δημοκρατικών θεσμών".
Οι πρόεδροι της Βολιβίας Έβο Μοράλες και της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες διεμήνυσαν επίσης ότι δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν την "παράνομη" κυβέρνηση του Φράνκο. Πολλοί από τους επικριτές της διαδικασίας αποπομπής του Λούγο τη συνέκριναν με αυτό που είχε συμβεί στην Ονδούρα το 2009, όταν ο Μανουέλ Σελάγια είχε ανατραπεί από το στρατό με την υποστήριξη του Κογκρέσου.
Η Παραγουάη αντιμετώπισε πολιτική αστάθεια επί σειρά ετών, ενώ αποτελεί επί δεκαετίες διαμετακομιστικό κέντρο των λαθρέμπορων ναρκωτικών που χρησιμοποιούν τις τράπεζές της για ξέπλυμα χρήματος. Οι υποστηρικτές του Λούγο ήλπιζαν ότι θα αντιμετώπιζε την εκτεταμένη διαφθορά και το τεράστιο εισοδηματικό χάσμα στη χώρα των 6 εκατ. ανθρώπων. Πάσχισε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, όπως η ανακατανομή της γης σε φτωχούς αγρότες. Όμως η προσβολή του από καρκίνο τον εξασθένισε, ενώ μια σειρά από σκάνδαλα με εξώγαμα παιδιά έβλαψε την εικόνα του.
Η συμμαχία Φράνκο-Λούγο διερράγη μετά τη νίκη τους επί του Κολοράδο στις τελευταίες εκλογές.
Ο πρόεδρος εκλέγεται για μία θητεία στην Παραγουάη, μετά την τροποποίηση του συντάγματος ύστερα από την πτώση της βάρβαρης δικτατορίας του στρατηγού Αλφρέδο Στρέσνερ, που κυβέρνησε επί 35 χρόνια, ως το 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου