"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Βουλιάζει ο ΕΟΠΥΥ από τα χρέη

 
Εκατομμύρια ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους
Στον αέρα βρίσκεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - ΕΟΠΥΥ. Τα συσσωρευμένα χρέη αποτελούν θηλιά για τον νεοσύστατο ασφαλιστικό φορέα, με αποτέλεσμα το εγχείρημα της ενοποίησης των κλάδων υγείας να ακροβατεί.
Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι επ' αόριστον κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών της χώρας, οι οποίοι έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Εκατομμύρια ασφαλισμένοι είναι εγκλωβισμένοι σε μια ταλαιπωρία χωρίς τέλος, αφού αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήματα από το Ταμείο.
Την ίδια ώρα, τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας αναζητούν επιτακτικά πόρους σε μία προσπάθεια να φρενάρουν το πιθανό ντόμινο αντιδράσεων στον χώρο της υγείας, με τις ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους συμβεβλημένους γιατρούς να αιτούνται επίσης άμεση εξόφληση.
Στο πλαίσιο αυτό, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ζητά για ακόμη μία φορά από τους φαρμακοποιούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης για αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι σε «μία δύσκολη κατά γενική ομολογία οικονομική συγκυρία» η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς το κλάδο, καθώς «καταβάλλονται ήδη άλλα 125 εκατ. σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη δόση».
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα συναρμόδια υπουργεία φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει ακόμη 100 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσουν μέρος των χρεών προς τους ιδιώτες που του παρέχουν υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στην κάλυψη των νεφροπαθών, καθώς το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται τραγικές ελλείψεις στα φίλτρα αιμοκάθαρσης τόσο στο ΕΣΥ όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, γεγονός που αποτελεί ευθεία απειλή για τη ζωή των ασθενών.
Η διοίκηση του ενιαίου Ταμείου επικαλείται από την πλευρά της την οικονομική ύφεση, την οποία αναδεικνύει ως την μοναδική πηγή του κακού. «Το πρόβλημα δεν είναι ο ΕΟΠΥΥ αλλά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό σύστημα υγείας είναι στενά συνδεδεμένο με την οικονομία» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κυριάκος Σουλιώτης. Και προσθέτει ότι η ίδρυση του νέου Ταμείου - πάγιο αίτημα των δανειστών της χώρας - έχει επιτύχει τον στόχο του σε ό, τι αφορά την ισότιμη πρόσβαση των ασφαλισμένων στη δημόσια και ιδιωτική υγεία. «Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν οι υπερβολικές δαπάνες, ενώ τώρα πλέον είναι τα μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών φορέων» προσθέτει ο κ. Σουλιώτης συμπληρώνοντας ότι οι εισφορές στο ΙΚΑ έχουν μειωθεί κατά 10%-15% εξαιτίας της ανεργίας.
Και ενώ ο πρόεδρος Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχεται ότι τα αποθεματικά του Ταμείου δεν ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, σήμα κινδύνου στέλνει και η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας υπογραμμίζοντας ότι «η αδυναμία εξόφλησης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ απειλεί με πάγωμα ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα στον χώρο του φαρμάκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου