"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Ερντογάν θα στηρίξει και Στρατιωτικά ένα Μεγαλύτερο Αλβανικό Κράτος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgHzpYUMYpKG9rCHGYJaA8NmpdfQt-Kwvi655u1t_mDtHaE7YMKTXwaNaR4-rI-7aTkVze0GDtCWBFh05PTdGzio70kLy02HaAyVxzn2vNfsvOuxK__w_OFPCIrV4EE1p3zpKthJXYVIfW/s1600/THIREOS.jpg


Με τίτλο «Ο Ερντογάν κραδαίνει τα όπλα», άρθρο της Σλάτζανα Βουκασίνοβιτς στην PRESS, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του αλβανόφωνου ειδησεογραφικού πρακτορείου της Πρίστινα Bota Sot, σύμφωνα με το οποίο ο τούρκος π/θ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα αυτοδιάθεσης και σύστασης ενός μεγαλύτερου κράτους» και ότι «η Τουρκία, εάν χρειαστεί, θα βοηθήσει και στρατιωτικά τα αδέλφια Αλβανούς ώστε να εκπληρώσουν αυτούς τους στόχους». Επισημαίνεται ότι η δήλωση αυτή προκάλεσε αναταραχή σε όλα τα Βαλκάνια, με το σερβικό ΥΠΕΞ να ζητά επίσημη τοποθέτηση από την Τουρκία σχετικά με την υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με το εν λόγω ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο τούρκος π/θ δήλωσε επιπλέον ότι «η χώρα του είναι ειλικρινής φίλος της πολιτικής ηγεσίας του Κοσσόβου, και ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια για την εκπλήρωση των αλβανικών στόχων, συμπεριλαμβανομένου και του αιωνίου στόχου της δημιουργίας ενός μεγαλύτερου κράτους». Ο τούρκος π/θ δήλωσε επίσης ότι «ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσόβου» (UCK) δεν αποτελούσε ανταρτο-τρομοκρατικό στρατό, καθώς αντανακλούσε την πρόθεση των Αλβανών να προστατέψουν τη χώρα τους», ενώ προειδοποίησε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο διάλυσης της πΓΔΜ, σε περίπτωση που δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Αλβανών».

Σέρβοι πολιτικοί σχολιαστές τονίζουν ότι, εάν επαληθευθούν οι ως άνω δηλώσεις του Ερντογάν, αυτό μπορεί να αποτελέσει προειδοποίηση ότι ‘η Τουρκία κραδαίνει εκ νέου τα όπλα στα Βαλκάνια και δεν έχει παραιτηθεί των ιμπεριαλιστικών της επιδιώξεων στις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας’. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζουν, είναι απαραίτητο η Σερβία να λάβει το συντομότερο δυνατό τα κατάλληλα μέτρα ώστε να καταστήσει σαφές ότι τέτοιου είδους απόψεις, εάν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, βλάπτουν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης, Ράσιμ Λιάιτς, εκτιμά ότι η εν λόγω δήλωση, εάν έχει μεταδοθεί πιστά, θα έχει επιπτώσεις στις σερβο-τουρκικές σχέσεις. «Μια τέτοια δήλωση μπορεί να επηρεάσει την μέχρι ώρα καλή συνεργασία μας σε πολλούς τομείς. Το πρόβλημα του Κοσσόβου ήταν το μοναδικό ζήτημα για το οποίο δεν είχαμε σύμφωνη γνώμη, αλλά συμφωνήσαμε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την συνεργασία μας σε άλλους τομείς. Ωστόσο, η δήλωση αυτή θα μπορούσε να μας οδηγήσει μερικά βήματα πίσω και να επηρεάσει τις μελλοντικές μας σχέσεις, καθώς μπορεί να διαταράξει σοβαρά τη κρατική πολιτική της Σερβίας έναντι του Κοσσόβου», δήλωσε ο κ. Λιάιτς.

Ο πολιτικός αναλυτής, Μπράνκο Ράντουν, θεωρεί ότι το σερβικό κράτος πρέπει να αντιδράσει άμεσα σε τέτοιου είδους δηλώσεις, εάν επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι κατασκευασμένες. «Τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν σοβαρή προειδοποίηση και κίνδυνο για τη Σερβία, αλλά και για άλλες χώρες των Βαλκανίων, καθώς δείχνουν ότι η Τουρκία δεν εγκατέλειψε τις ιμπεριαλιστικές της επιδιώξεις σε αυτό το τμήμα της Βαλκανικής. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία θεωρεί τα Βαλκάνια ως ιστορικά σημαντικά εδάφη και επομένως η Σερβία πρέπει να αντιδράσει, διότι οι απόψεις αυτές αντιβαίνουν στα ζωτικά της εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο κ. Ράντουν. Εκτίμησε δε ότι όλα αυτά δείχνουν ότι «οι ‘καλές σχέσεις’ των δύο χωρών δεν είναι τόσο καλές», ενώ τόνισε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη πολιτική γκάφα των τούρκων αξιωματούχων έναντι των συμφερόντων της Σερβίας.

Η εν λόγω δήλωση του Ερντογάν θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας και πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από την σερβική πολιτική ηγεσία, όσο και από τις ηγεσίες άλλων χωρών της περιοχής, δεδομένου ότι η δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, στην οποία αναφέρεται έμμεσα ο Ερντογάν, απειλεί όχι μόνο τη Σερβία, αλλά και την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου