"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ θα μείνει όρθιο»

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητική εξέλιξη για τον λαό, καθώς η όποια κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα για τον λαό που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, είναι αρνητικό» δήλωσε η ΓΓ της Κ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η εκτίμηση του ΚΚΕ για τον αρνητικό χαρακτήρα του εκλογικού αποτελέσματος για το λαό, εστιάζεται στα εξής σημεία:


- Στην αύξηση της ΝΔ που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό κόμμα και δεν αλλάζει. «Δεν πέρασαν τα χειρότερα για τον λαό, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαμαράς, είναι μπροστά μας και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, απ' ότι φαίνεται  με κορμό την ΝΔ, δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα» είπε η κ. Παπαρήγα.


- Στην αύξηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην δεύτερη εκλογική μάχη, ο οποίος πήρε μεγάλο αριθμό ψήφων και αύξησε το ποσοστό του, έχοντας, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, «νερώσει το κρασί του» για το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, σε σχέση

(και) με την ξεκάθαρη δήλωση ότι αν είναι κυβέρνηση, η πολιτική που θα ακολουθεί θα είναι στα πλαίσια του ευρωμονοδρόμου.

«Εδωσε πλήρεις διαβεβαιώσεις στην κυρίαρχη τάξη και στον ξένο παράγοντα ότι αν είναι κυβέρνηση, η Ελλάδα πάση θυσία θα μείνει στο ευρώ και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι η ενίσχυσή του, έχοντας αλλάξει τις θέσεις του, αποτελεί αρνητικό

στοιχείο, ανεξάρτητα αν εμείς πιστεύαμε ότι αυτά που υποστήριζε στις 6 του Μάη θα τα πραγματοποιούσε» είπε η κ. Παπαρήγα.

- Στις αναμφισβήτητα μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ, η σημασία των οποίων θα είναι μεγαλύτερη για την ετοιμότητα της λαϊκής παρέμβασης μπροστά στην όξυνση και το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.


«Επιβεβαιώθηκε αυτό που είπαμε, ότι η εκλογική μάχη θα είναι η πιο σύνθετη και δυσκολότερη που έχει δώσει το ΚΚΕ τα τελευταία 40 χρόνια, γνωρίζαμε τις συμπληγάδες που θα περνούσε το κόμμα, ανάμεσα στα διλήμματα του νέου δίπολου,

της ΝΔ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο ένας με τον τρόμο, ο άλλος με τις αυταπάτες, έδιναν την δική τους μάχη για το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί, όπως γίνεται πάντα, από όλο το κόμμα, την ΚΝΕ και από τους φίλους και οπαδούς».

- Στο εκλογικό ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» παρά το γεγονός ότι «μετά τις 6 Μαΐου υπήρχαν περισσότερες αποδείξεις για τον φασιστικό της χαρακτήρα και τον τραμπουκισμό της» είπε η κ. Παπαρήγα.


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα προτίμησε να πει στον λαό την αλήθεια για τον χαρακτήρα της κρίσης, τα ενδεχόμενα της κρίσης στην ευρωζώνη, τον χαρακτήρα της ΕΕ και την ανάγκη της αποδέσμευσης, της μονομερούς διαγραφής του χρέους και

της πάλης για την εργατική-λαϊκή εξουσία.

«Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε μια τόσο κρίσιμη φάση που απαιτεί γραμμή ρήξης θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε μεγάλη ήττα του κινήματος» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια

κυβέρνηση αφερέγγυα με δύο πρόσωπα, ένα στο εσωτερικό και ένα στο εξωτερικό, θα αποτελούσε άλλοθι για τον συμβιβασμό του λαού και την ευθυγράμμιση της κυβερνητικής πολιτικής με τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

«Χαιρετίζουμε τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ που έδωσαν αυτή τη σκληρή μάχη, που άντεξαν την πίεση, δηλώνουμε ότι το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο, παρά τις μειωμένες θέσεις του στην Βουλή, θα συνεχίσει την

έντονη δραστηριότητα στο κίνημα και θα ενισχύσει και θα στηρίξει κάθε εφαλτήριο αγώνα διεκδίκησης» είπε η κ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ο λαός στην πορεία θα θυμηθεί τα ζητήματα που έθεσε το ΚΚΕ για την κρίση και την ευρωζώνη, καθώς και για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο ιδιαίτερα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε πως θα μετρήσουν τις συνέπειες και εκείνοι που αν και εκτιμούν τις θέσεις και τον ρόλο του ΚΚΕ δεν το ψήφισαν».


«Ελπίζουμε ότι αυτή η υποχώρηση του ριζοσπαστικού προσανατολισμού που σημειώθηκε ιδιαίτερα στην δεύτερη εκλογική μάχη δεν θα κρατήσει για πολύ, γιατί αντικειμενικά δεν θα υπάρχει πίστωση χρόνου, το ΚΚΕ θεωρεί ότι βάση της λαϊκής αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς, οι κλάδοι και οι γειτονιές, ενώ έχει μεγάλη σημασία η συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα παλεύει και για τα άμεσα προβλήματα και θα συγκεντρώνει δυνάμεις για την ριζική ανατροπή που χρειάζεται» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου