"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις απαξιωτικές δηλώσεις Ερντογάν

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.


  • Οι δηλώσεις του Ερντογάν
  •  

    Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα «που ζητά ελεημοσύνη», λέει ο Ερντογάν

  •  
  •  Ο Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνεται της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του
  •  Την οικονομική υπεροχή της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας «επιδεικνύει» ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων της Τουρκίας. «Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων;» είπε ο Ερντογάν σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού του τουρκικού αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, και αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων, που πουλά τα νησιά της;».


    «Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».


    Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος πρόσφατα σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους «θα γίνουμε Ελλάδα», είχε σχολιάσει: «Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;».
  •  
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας σημείωσε:

«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να «φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας. Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις.»


Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όποιος χαίρεται γιατί η φωτιά είναι κοντά στο σπίτι του γείτονά του, γρήγορα θα κινδυνεύσει και ο ίδιος από την πυρκαγιά αυτή.


» Την παλιά αυτή παροιμία, που είναι πολύ γνωστή στους λαούς της Βαλκανικής, φαίνεται ότι ξεχνάει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνοντας στις γνωστές δηλώσεις του.


» Η αλαζονεία και η περιφρόνηση, που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις αυτές, δεν τιμούν τον Τούρκο πρωθυπουργό. Και σε κάθε περίπτωση δεν προωθούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών.»


Ο πρόεδρος του
ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σχετικά:

«Μας λέει 'σκουπίδια'. Ζούμε τις παραμονές του Ιουλίου του 1974. Ζούμε τις παραμονές του Ιανουαρίου του 1996. Ζούμε τις παραμονές της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Φοβάμαι λοιπόν ότι όσο εμείς είμαστε σε αυτήν την κατάσταση την χαώδη, προκαλούμε το 'ανήμερα'.


» Για αυτό έλεγα: 'Δώστε τη βάση του Νεώριου στη Ρωσία'. Φωνάζω τρία χρόνια στη Βουλή. Έχουμε μία νεκρή βάση. Αν τη δώσουμε στη Ρωσία, εξασφαλίζουμε το Αιγαίο μας. Έχεις βάλει το 'χωροφύλακα' στη μέση. Κάντε το.


» Όπως δώσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς, να δώσουμε το Νεώριο στους Ρώσους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου