"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά ο ΟΗΕ σε Τουρκία και Συρία


Να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» κάλεσε την Τουρκία και τη Συρία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, αναφερόμενος στην κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις. Με λήψη μέτρων κατά της Συρίας προειδοποίησε ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ. «Η κατάρριψη ήταν ατύχημα και όχι εχθρική ενέργεια», ανέφερε η Συρία.

«Ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Ελπίζει αυτό το σοβαρό περιστατικό να αντιμετωπιστεί με αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός του Μπαν Κι Μουν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των συριακών και τουρκικών λιμενικών Αρχών για την ανεύρεση των πιλότων.
«Η κατάρριψη ήταν ατύχημα και όχι εχθρική ενέργεια εναντίον της Τουρκίας. Ηταν μια πράξη άμυνας, με στόχο την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν γνώριζε ότι το αεροσκάφος ήταν τουρκικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα το πρωί της Κυριακής, όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα με τους διοικητές του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

«Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει», επισήμανε ο κ. Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Αγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. «Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κ. Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει «κακή πρόθεση».

Η Τουρκία αναμένει εξηγήσεις από τη Συρία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από την Συρία δεν ήταν πολεμικό αλλά αναγνωριστικό. «Οταν λάβουμε μια εξήγηση ως προς το γιατί ένα μη μαχητικό, εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση ρουτίνας, κατερρίφθη, θα μοιραστούμε (την πληροφορία) με το κοινό», είπε.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ήταν ένα F-4 Phantom, υπερηχητικό μαχητικό, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αναγνώρισης.
Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κάλεσε τον λαό να παραμείνει ήρεμος και να διατηρήσει την υπομονή του. «Το τουρκικό κράτος είναι ισχυρό, με λίγη υπομονή και κατανόηση ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι τα πάντα μαύρα ή άσπρα», είπε ο υπουργός.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία.


Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 7η κύρια βάση της τουρκικής Αεροπορίας στη Μαλάτια. Στη συγκεκριμένη βάση σταθμεύουν τα αναβαθμισμένα μαχητικά τύπου F4E 2020 και τα φωτογραφικά αεροσκάφη RF-4.


Το αεροσκάφος χάθηκε ενώ βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, οκτώ μίλια από την Λατάκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου