"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μπρέιβικ: Είμαι αθώος, διότι έδρασα «εκ μέρους του λαού μου»

Σύσσωμοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων του μακελειού στην Ουτόγια και στο Οσλο, όταν ο Αντερς Μπρέιβικ έκανε την τελική του δήλωση, ζητώντας από τους δικαστές να τον αθωώσουν, διότι - έχοντας σώας τα φρένας, όπως υποστηρίζει κόντρα στην εισαγγελία - διέπραξε τις επιθέσεις «για να προστατεύσει» τους Νορβηγούς από το Ισλάμ.

Η αυλαία της δίκης έπεσε και η απόφαση των δικαστών, που θα κρίνουν εάν ο Μπρέιβικ θα οδηγηθεί στη φυλακή ή σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναμένεται στις 24 Αυγούστου.
Η υπεράσπιση αντέκρουσε στην τελική της αγόρευση την εισήγηση της Εισαγγελίας που ζητά τον εγκλεισμό του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σε ψυχιατρικό ίδρυμα για τον εφιάλτη που τραυμάτισε ψυχικά ένα ολόκληρο έθνος.

Οι δικηγόροι του Μπρέιβικ υποστήριξαν πως κατηγορούμενος έχει σώας τα φρένας και δεν πρέπει να του στερηθεί το δικαίωμα να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του που καθοδηγήθηκαν από εξτρεμισμό. Η υπεράσπιση παρουσιάζει τον Μπρέιβικ ως εξτρεμιστή τρομοκράτη υποκινούμενο από ακροδεξιά ιδεολογία κατά του Ισλάμ, αντί για έναν ψυχικά ασθενή που αιματοκύλισε τη χώρα μόνο για να σκοτώσει...


«Έχει δικαίωμα να μιλά, δεν έχουμε κανένα καθήκον να τον ακούμε» δήλωσαν εκπρόσωποι ομάδων στήριξης των συγγενών των θυμάτων, αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα όταν ο 33χρονος Μπρέιβικ άρχισε λίγο αργότερα να μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στο μακελειό.


Ο Μπρέιβικ ζήτησε από τους δικαστές να τον αθωώσουν, υποστηρίζοντας ότι διέπραξε τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου του 2011 για να προστατεύσει τους «αληθινούς Νορβηγούς» από το Ισλάμ και την πολυπολιτισμικότητα, σημειώνοντας ότι ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο για να υπερασπιστεί την «εθνική ομάδα» στην οποία ανήκει και ο ίδιος.


«Έδρασα εκ μέρους του λαού μου, της θρησκείας μου και της χώρας μου. Γι' αυτό ζητώ να με απαλλάξετε [των κατηγοριών]» είπε στο δικαστήριο.


«Δεν αναγνωρίζω την ενοχή μου. Επικαλούμαι την αρχή της αναγκαιότητας [που επιτρέπει να σκοτώνει κανείς κάποιον υπό ειδικές συνθήκες] επειδή αγωνίστηκα για το λαό, τον πολιτισμό και τη χώρα μου» δήλωσε στην τελική αγόρευσή του που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.


Διαβάζοντας το κείμενο που είχε συντάξει κατήγγειλε όλα όσα τον ενοχλούν στη Νορβηγία από το γεγονός ότι μετανάστες εκπροσωπούν τη Νορβηγία στη Eurovision, έως την τηλεοπτική σειρά
Sex and the City και τη σεξουαλική ελευθεριότητα που απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

Απευθυνόμενος στους πέντε δικαστές υπογράμμισε ότι «η Ιστορία θα δείξει αν δικάζουν έναν άνθρωπο που προσπάθησε να σταματήσει το κακό», ο οποίος «διέπραξε μια μικρή βαρβαρότητα για να σταματήσει μια μεγαλύτερη».


Στις 22 Ιουλίου του 2011 ο Μπρέιβικ άνοιξε πυρ στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησάκι Ουτόγια, σκοτώνοντας 69 άτομα, στην πλειονότητά τους εφήβους. Λίγο νωρίτερα είχε τοποθετήσει μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο Όσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από την έκρηξη άλλα οκτώ άτομα.


Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στις 24 Αυγούστου.


Οι δύο ψυχιατρικές εκθέσεις που έχουν συντάξει εμπειρογνώμονες για τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν συγκλίνουν, με την πρώτη να αποφαίνεται πως ο ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι σχιζοφρενής και τη δεύτερη να συμπεραίνει πως είναι υπόλογος για τις πράξεις του.


Στην τελική της αγόρευση η Εισαγγελία ζήτησε να θεωρηθεί ο Μπρέιβικ ψυχικά ασθενής -αν και παραμένουν αμφιβολίες- και να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο εισαγγελέας Σβέιν Χόντεν δήλωσε ότι παραμένουν αμφιβολίες σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπρέιβικ (οι ψυχιατρικές εκθέσεις είναι αντικρουόμενες), ωστόσο ζητείται να τεθεί υπό υποχρεωτική φροντίδα ψυχικής υγείας, και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.


Ο Σβέιν Χόντεν υπογράμμισε ότι είναι χειρότερο να οδηγηθεί ένας ψυχωσικός άνθρωπος στη φυλακή από το να τεθεί ένας μη ψυχωσικός υπό ψυχιατρική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου