"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οι θυσίες δεν καταγράφονται σε ισολογισμούς κ. Πάγκαλε

1fpagalosΔεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Συνήθως, αποφεύγω να σχολιάσω τα όσα κατά καιρούς εκστομίζει. Το μυαλό μου πάει στο παρελθόν και όταν αυτό γίνεται, η εικόνα του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μου είναι ιδιαίτερα απεχθής.
Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τα Ίμια, ούτε την υπόθεση Οτσαλάν, η οποία κηλίδωσε την εικόνα της χώρας μας και μας πλήγωσε όλους. Από την άλλη, ο κύριος αυτός, αναβαθμιζόμενος σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (ο λαός έχει πολύ κοντή μνήμη, αλλά και οικουμενιστή» και «κοσμοπολίτη» πρωθυπουργό...), δεν παύει να μας προβάλλει όλους, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Όπως όταν είπε ότι «η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Απανωτές προκλήσεις
Τώρα: ο κύριος αυτός, αποκάλεσε το μνημόνιο που βυθίζει τους Έλληνες στη μιζέρια και στην απόγνωση «ευτυχία για τον τόπο», στη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας, ενώ προσέβαλε εκ νέου τους αξιωματικούς (και όχι μόνο), λέγοντας για άλλη μια φορά στη διάρκεια άλλης εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και οι ιερείς, δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες με τη στενή οικονομική θεωρία. Μάλιστα είπε ότι «ένα τάνκ δεν παράγει άλλο άρμα, ο μάχιμος μπορεί να είναι ήρωας αλλά δεν παράγει υπηρεσίες με τη στενή οικονομική έννοια».
«Η κυβέρνηση τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», ήταν προ 20ημέρου η απάντηση του ενοχλημένου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου. Να δούμε τώρα ποια θα είναι...
Που είναι ο Τύπος;
Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, έχουν εδώ και πολύ καιρό αποθρασυνθεί. Και αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει Τύπος. Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, δεν ασκεί κανείς κριτική, ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό Τύπο... Υπενθυμίζω εδώ ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ (1η Οκτωβρίου 2010), σύμφωνα με την οποία «απαράδεκτο φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση δημοσιογράφων, κυρίως σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ως οιονεί κυβερνητικών εκπροσώπων.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί ότι πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου».
Οι θυσίες δεν καταγράφονται σε ισολογισμούς
Διαβάζοντας τα ανωτέρω, αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι δεν επιτελούν σωστά την αποστολή τους, δηλαδή να ελέγχουν και να ασκούν κριτική στην εξουσία. Αλλιώς, δεν θα είχε εκδοθεί η παραπάνω ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου της ΕΣΗΕΑ... Λογικό είναι λοιπόν, όταν δεν ελέγχεται όπως πρέπει, η εξουσία να αποθρασύνεται και να θεωρεί ότι μπορεί να προβάλλει τους πάντες κατά το δοκούν.
Αν εμείς δεν πούμε στον κ. Πάγκαλο ότι το έχει παρακάνει, ότι δεν μπορεί να λέει σε ανθρώπους που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, ότι δεν παράγουν υπηρεσίες με την οικονομική έννοια του όρου, τότε θα συνεχίσει να προκαλεί. Και δεν πρέπει, δεδομένου ότι η υπηρεσία που οι στρατιωτικοί προσφέρουν στο έθνος και στην πατρίδα, είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
Κάτι τελευταίο: η «λογιστική» και δήθεν «ορθολογιστική» αντιμετώπιση που στη χώρα αυτή εισήχθη ως αντίληψη επί Σημίτη (και τώρα επί τρόικας θριαμβεύει...), καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς απο-ιεροποιεί και απαξιώνει τα πάντα. Υπάρχουν και πράγματα που δεν περιλαμβάνονται σε λογιστικά τεφτέρια. Τη θυσία του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, δεν θα τη δείτε σε κανένα ισολογισμό.
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου