"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνη για τους διαβητικούς η φρουκτόζη


Φρουκτόζη. Γνωστή ως γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

Αποτελέσματα ερευνών τα οποία παρουσίασε στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, ο διαβητολόγος διευθυντής ΕΣΥ στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», Βασίλειος Λιμενόπουλος, έδειξαν ότι η χρήση της φρουκτόζης είναι επιβλαβής για τους διαβητικούς.


Και αυτό διότι αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ είναι πιθανόν να αυξάνει και την αρτηριακή πίεση.

 «Η φρουκτόζη διαφημίζεται ως μία γλυκαντική ουσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και κακώς διαφημίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Η φρουκτόζη είναι υδατάνθρακας και προσθέτει θερμίδες. Πολλές φορές οι διαβητικοί δεν υπολογίζουν τις θερμίδες που προσθέτει η φρουκτόζη ώστε να πάρουν κάποια επιπρόσθετα μέτρα για να διατηρήσουν το σάκχαρο χαμηλό.

Υπάρχουν τελευταίες μελέτες που δείχνουν ότι ανεβάζει και τα τριγλυκερίδια του αίματος, που ως γνωστόν παίζουν ρόλο στην αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο των ατόμων αυτών και πιθανότατα αυξάνει και την αρτηριακή πίεση.


Η χρήση της φρουκτόζης θα πρέπει να αποφεύγεται από τους διαβητικούς και ως γλυκαντικό πρέπει να χρησιμοποιούν την ασπαρτάμη ή κάποιο αμινοξύ» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας-διαβητολογίας στο ΑΠΘ Τριαντάφυλλος Διδάγγελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου