"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δυναμική δημιουργίας νέου κόμματος

 
Προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Δημαράς. Μετά την ισχυρή παρουσία του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες κατέγραψε ποσοστό σχεδόν 16% ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Δημαράς, μιλώντας στην εφημερίδα «Free Sunday», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας κομματικού σχηματισμού, σε μια περίοδο που το κυβερνών κόμμα υπόκειται σε έντονη φθορά, λόγω του μνημονίου.
«Υπάρχει χώρος»
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν υπάρχει χώρος για ακόμη ένα αντιμνημονιακό κόμμα, ο κ. Δημαράς τονίζει ότι «στην ιστορία πάντα, όταν και όπου υπήρξε ανάγκη για κάθαρση του όποιου πολιτικού συστήματος, την κύρια ευθύνη για την παρακμή είχαν και έχουν πρωτίστως οι πολιτικοί. Ο χώρος για να εκφραστούν οι νέες ανάγκες, να υπηρετηθούν τα νέα δεδομένα υπάρχει, και η κοινωνία περιμένει. Μένει σε όλους εμάς η ευθύνη, το χρέος και το καθήκον να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η προσπάθειά μας και στον περιφερειακό αλλά και στον πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί. Όσοι βιάστηκαν να παίξουν στο στίβο της πολιτικής αναξιοπιστίας να βρουν τους πρωταγωνιστές αλλού. Σε αυτούς που άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλα έκαναν αμέσως μετά, με θύματα τα εκατομμύρια των απλών εργαζόμενων πολιτών. Άλλωστε οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αξιοπιστία και το ήθος των πολιτικών. Γιατί έτσι μόνο θα δυναμώνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Γιατί έτσι μόνο θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί έτσι μόνο θα προστατεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας δίκαια».
Επίθεση σε Παπανδρέου
Ταυτόχρονα, ο κ. Δημαράς εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «την τελευταία εβδομάδα (σ.σ.: πριν από τις εκλογές) επιτέθηκαν με ανοίκειους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, με λασπολογίες και συκοφαντίες εναντίον μας οι σημερινοί επικυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού. Αποκορύφωμα των επιθέσεων ήταν η διακαναλική του κ. πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της χώρας με εκβιαστικά διλήμματα επιτέθηκε ουσιαστικά εναντίον της υποψηφιότητάς μας. Το χειρότερο είναι ότι στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν και κατά πόσο επρόκειτο να πάρει νέα, δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού δεσμευόταν ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να πράξει. Λυπάμαι γιατί δεν είναι η μόνη φορά, περισσότερο λυπάμαι γιατί απογοήτευσε τον ελληνικό λαό». Όσον αφορά στην ψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Δημαράς ξεκαθαρίζει ότι «μέχρι τώρα ήμουν μάρτυρας των τουλάχιστον δέκα τελευταίων κρατικών προϋπολογισμών, οι οποίοι ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Ευχή και επιθυμία μου είναι η χώρα να ξεπεράσει τη δύσκολη στιγμή που βιώνει. [...] Τον κρατικό προϋπολογισμό δεν θα τον ψηφίσω για έναν και μοναδικό λόγο: Δεκατέσσερις μήνες τώρα ό,τι κι αν είπε όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποδείχθηκε και ανακριβές και ψευδές».
Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ
Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση «νευρικής κρίσης» βρίσκεται το κυβερνών κόμμα εν όψει του εξαιρετικά δύσκολου τριμήνου που ακολουθεί, μέχρι την επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα της πορείας εφαρμογής του μνημονίου, ώστε να εκταμιευθεί η τέταρτη δόση από το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί, και μάλιστα με καταιγιστικούς ρυθμούς, υπό την πίεση της τρόικας, στην ουσία φέρνουν το ΠΑΣΟΚ σε πορεία σύγκρουσης με ένα μεγάλο κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων του, αλλά και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προέρχονται από τους κόλπους του. Την ίδια στιγμή, η πολυδιάσπαση που παρατηρείται σε διάφορα κομμάτια του πολιτικού χώρου προκαλεί ανησυχίες για αντίστοιχες κινήσεις και εντός ΠΑΣΟΚ, ιδίως, δε, αν δημοφιλή πρώην στελέχη του, όπως ο κ. Δημαράς, προχωρήσουν στη δημιουργία κομματικών σχηματισμών.
Στο πλαίσιο αυτό, η αποκάλυψη της εφημερίδας «Real News» ότι έντεκα υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν στο σπίτι του βουλευτή του κόμματος Δ. Λιντζέρη την επομένη του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ότι άλλοι βουλευτές του κόμματος συγκροτούν μια οργανωμένη εσωκομματική ομάδα μέσα στο κυβερνών κόμμα μόνο προβληματισμό προκαλεί στην Ιπποκράτους και στο Μαξίμου, εν όψει του δύσκολου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου