"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σκιόπα: Σε 10-15 χρόνια θα ανακάμψει πλήρως η Ελλάδα

Η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί δέκα με δεκαπέντε χρόνια για να ανακάμψει πλήρως, όσο διάστημα χρειάστηκε για να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία, εκτίμησε ο Τομάζο Παντόα-Σκιόπα, πρώην μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και νυν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Υποστήριξε ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να πείσει τις αγορές θα είναι μακρά και θα συνεχιστεί και μετά το 2013 και τη λήξη ισχύος του Μνημονίου και προειδοποίησε για πέντε κινδύνους στην προσπάθεια εφαρμογής όσων η Ελλάδα συμφώνησε με τους δανειστές της.
Ο πρώτος αφορά στο ενδεχόμενο κόπωσης της κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στον εφησυχασμό μετά την απομάκρυνση του κινδύνου χρεοκοπίας.
Ο δεύτερος, στη χαμηλότερη από τη συμφωνηθείσα ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Ο τρίτος κίνδυνος στην αδυναμία υλοπο;iησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς είναι δυσκολότερη από εκείνη που αφορούσε στα μέτρα του 2010.
Τέταρτος κίνδυνος είναι η "ανυπομονησία" που επιδεικνύουν οι αγορές, βάζοντας μη ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα στα κράτη.
Πέμπτος και τελευταίος κίνδυνος είναι το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης, λόγω των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζουν.
Μιλώντας στο στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο  Παντόα-Σκιόπα επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και εκτίμησε ότι η ένταξη της Ιρλανδίας στον ευρωμηχανισμό βοηθά την Ελλάδα. Έγινε εμφανές ότι στόχος της επίθεσης δεν ήταν η Ελλάδα αλλά  η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, διευκρίνισε.
Στο Μαξίμου
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε χθες συνεργασία με το σύμβουλό του, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα του μονίμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης,οι ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε επίσης η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, καθώς και η διεθνής εμπειρία από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου