"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Νάρκη» στο Πεντάγωνο από έξτρα οδοιπορικά

«Νάρκη» στο Πεντάγωνο από έξτρα οδοιπορικά
Λαθραία και παράτυπα κάτω από τη «μύτη» της πολιτικής ηγεσίας, οι οικονομικές υπηρεσίες του ΓΕΣ μετακίνησαν 3 εκατ. ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών. Η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας αναστάτωση στην Πλατεία Συντάγματος καθότι θεωρήθηκε ως μία «ύπουλη» ενέργεια που δυναμιτίζει τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων σε όλα τα υπουργεία.
Το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι παρασκηνιακά το ΓΕΣ εισηγήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση του υπουργείου Αμυνας και έλαβε την έγκριση, ώστε τον Δεκέμβριο να καταβληθούν μόνο στα μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς επιπλέον δύο ημέρες οδοιπορικών, συνολικού κόστους περίπου 3 εκατ. !
Ανάλογο χριστουγεννιάτικο «μπόνους» είχε δοθεί και πέρυσι στα στελέχη του ΓΕΣ, προκαλώντας την γκρίνια των στελεχών των άλλων Κλάδων (Αεροπορία και Ναυτικό) που δεν είχαν λάβει πρόσθετα οδοιπορικά. Επίσης, για την περσινή μονομερή κίνηση του ΓΕΣ να χορηγήσει επιπλέον πλασματικά χριστουγεννιάτικα οδοιπορικά είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του και το υπουργείο Οικονομικών.
Πάντως η ανεξέλεγκτη μετακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από κωδικούς σε άλλους κωδικούς συνεχίζεται παράτυπα απ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία. Πριν από μερικές βδομάδες «πέταξαν» 3,5 εκατ. ευρώ από τον κωδικό του Κεντρικού Ταμείου Στρατού (ΚΤΣ) της Αθήνας σε άλλον κωδικό του ταμείου ΕΚΟΕΜΣ. Η συγκεκριμένη μετακίνηση δεν καταγράφτηκε στην οικονομική επιθεώρηση και, σύμφωνα με φήμες, ασκήθηκαν πιέσεις στον οικονομικό διευθυντή Ελεγκτικού να μην εγγράψει ούτε ως παρατήρηση τη συγκεκριμένη παράτυπη μετακίνηση.
Στο μεταξύ, αν και έχουν περάσει δεκατρείς μήνες, η οικονομική διεύθυνση του υπουργείου Αμυνας δεν έχει συντάξει ακόμη αναλυτικό πρακτικό που να δικαιολογεί με ακρίβεια πού διατέθηκαν οι 300.000 ευρώ που αποταμιεύτηκαν προπαραμονή των εθνικών εκλογών του 2009 από το «μαύρο ταμείο».
Υπ. Οικονομικών
Σε εποπτεία οι οικονομικές υπηρεσίες

«Δόκανο» στην οικονομική διεύθυνση του υπουργείου Αμυνας έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρεί ότι στο Πεντάγωνο «μαγειρεύουν» τα λειτουργικά έξοδα μετακινώντας παράτυπα και καταχρηστικά, χωρίς διαφάνεια, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κωδικούς σε άλλους κωδικούς. Η απόπειρα χορήγησης χριστουγεννιάτικου μπόνους στα στελέχη του Στρατού Ξηράς ως έξτρα... οδοιπορικά επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με τρία εκατομμύρια ευρώ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι της οργής» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνει επίσης σημαντικές καθυστερήσεις ως προς τη μείωση των εξόδων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς και ως προς τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για δραστική μείωση του ελληνικού στρατεύματος. Η εικόνα όπως φθάνει στην πλατεία Συντάγματος και προωθείται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι άκρως αποθαρρυντική. Τα Γενικά Επιτελεία εμφανίζονται να παίζουν «κρυφτό» και η πολιτική ηγεσία να τα παρακολουθεί σαν παθητικός θεατής...
Στο μεταξύ, το στρατιωτικό κατεστημένο εκμεταλλευόμενο άστοχες κινήσεις όπως οι δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικότητας των ένστολων, με τη βοήθεια των Ενώσεων Αποστράτων και λοιπών συντηρητικών στοιχείων, αντεπιτίθεται υπέρ... Πατρίδος.
Προϋπολογισμός 2011
Νέο ψαλίδι στα λειτουργικά έξοδα

Περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείο Αμυνας προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011. Το μεγάλο «ψαλίδι» έπεσε το 2010 μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα κατά 21% σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 προβλέπεται επιπλέον μείωση της τάξης του 0,5%. Επομένως οι προϋπολογισθείσες λειτουργικές δαπάνες του 2011 σε σχέση με το 2009 επηρεάζουν απόλυτα το προσωπικό.
Ενώ η δαπάνη για μισθοδοσία έχει περικοπεί κατά 15,4% σε σχέση με το 2009, στον προϋπολογισμό του 2011 δεν αναφέρεται αν έχει γίνει προετοιμασία για τη μείωση των λοιπών λειτουργικών δαπανών!! Και εδώ βρίσκεται το κομβικό σημείο, διότι ούτε έχει γίνει καμία προετοιμασία για περαιτέρω περικοπή των λειτουργικών εξόδων (κατάργηση μονάδων, μηχανογράφηση στρατιωτικών νοσοκομείων, ενιαίο σύστημα καταγραφής και προμήθειας φαρμάκων - τροφίμων και αναλώσιμων).
Απεναντίας στον προϋπολογισμό του 2011 καταγράφεται με σαφήνεια η μεταφορά ολόκληρων κατηγοριών ανταλλακτικών από τα λειτουργικά έξοδα στο ΕΜΠΑΕ, όπου γίνεται πρόβλεψη για μείωση κατά 30% της σχετικής δαπάνης.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου