"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις βόμβα του Wikileaks

Έκανε την απειλή του πράξη και δημοσιοποίησε διακόσιες πενήντα χιλιάδες τηλεγραφήματα Αμερικανών διπλωματών, αμερικανικά απόρρητα έγγραφα ο ιστότοπος WikiLeaks τα οποία δημοσιεύονται σήμερα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου. Τα έγγραφα αφορούν σε ευαίσθητες πληροφορίες χωρών, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α., η Βόρεια και Νότια Κορέα αλλά και η Τουρκία.

ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν


Το Ισραήλ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ, αλλά χωρίς η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος να είναι εγγυημένη, είχε τονίσει ο Aμερικανός υπουργός ;Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, στον Γάλλο ομόλογό του, Ερβέ Μορέν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks


Ερωτηθείς από τον Μορέν για την ικανότητα του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς τη στρατιωτική αρωγή των Αμερικανών, ο Γκέιτς απάντησε «πως δεν γνωρίζει εάν αυτό θα πετύχαινε, όμως το Ισραήλ θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια επιχείρηση», σύμφωνα με το έγγραφο των συμπερασμάτων από τη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών, που δημοσιεύει η Wikileaks.


Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Γκέιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την εντύπωση μίας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν.


Αναφερόμενος στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Αμερικανός υπουργός τόνισε πως «πιστεύει πως ένα συμβατικό πλήγμα από μία οποιαδήποτε χώρα δεν θα κατόρθωνε τίποτε άλλο παρά να καθυστερήσει τα σχέδια του Ιράν για ένα έως τρία χρόνια, αλλά θα είχε σαν αποτέλεσμα να συσπειρώσει τον ιρανικό λαό κατά του επιτιθέμενου».


Ο Γκέιτς σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει τους κινδύνους από μία στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν και έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της λύσης των διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεων εναντίον του.


Στα τέλη Μαϊου του 2009, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας του Κονγκρέσου για να στείλει ένα μήνυμα στον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Σε ένα απόρρητό έγγραφό του προς την Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Τζέιμς Κάνινγκχαμ, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Μπαράκ, ο κόσμος είχε διορία 6 ως 18 μηνών για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Μετά το διάστημα αυτό, έλεγε ο Μπαράκ, «οποιαδήποτε στρατιωτική λύση θα είχε απαράδεκτες παράπλευρες απώλειες».


Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από την Wikileaks αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την πεποίθηση της Ουάσινγκτον ότι το Ιράν έχει αποκτήσει εξελιγμένους πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα με τους οποίους μπορεί να πλήξει πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης και τη Μόσχα.


Ισραήλ-Αίγυπτος


Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ επεδίωξε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Φάταχ, του νυν προέδρου δηλαδή της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στην στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και δημοσιεύονται σήμερα στον ισραηλινό Τύπο.


ΗΠΑ-Πακιστάν


Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, η Ουάσινγκτον, η οποία καταβάλει προσπάθειες από το 2007 να αποσπάσει ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού από πυρηνικό αντιδραστήρα του Πακιστάν, ανησυχώντας μήπως χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία "παράνομου πυρηνικού όπλου", απέτυχε στις προσπάθειες της.
Στο εν λόγω δημοσίευμα των New York Times, δεν διευκρινίζεται με ποιον τρόπο η Ουάσινγκτον προσπάθησε να αποσπάσει το ουράνιο, για τι είδους "παράνομο" όπλο ανησυχεί και πού θα μπορούσε αυτό να κατασκευασθεί.


"Τον Μάιο 2009, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, Αν Πάτερσον, ενημέρωσε για το ότι το Πακιστάν αρνείται να χορηγήσει άδεια επίσκεψης σε Αμερικανούς ειδικούς διότι, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Πακιστάν, εάν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αντιληφθούν την αφαίρεση του καυσίμου, θα καταγγείλουν το γεγονός ως κατάσχεση από τις ΗΠΑ των πυρηνικών όπλων του Πακιστάν" αναφέρουν οι New York Times.


ΗΠΑ-Κίνα


Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Κίνα να εμποδίσει τις παραδόσεις τμημάτων πυραύλων της Βόρειας Κορέας στο Ιράν αλλά οι εκκλήσεις τους δεν βρήκαν την ανταπόκριση που θα ήθελαν, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks και δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian.


Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει ένα διπλωματικό τηλεγράφημα του 2007, στο οποίο οι ΗΠΑ έδωσαν στην Κίνα λεπτομέρειες για μια παράδοση που θα γινόταν μέσω Πεκίνου ζητώντας από το Πεκίνο μια "ουσιαστική αντίδραση". Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, διπλωμάτες έλαβαν τότε εντολή να ενημερώσουν για τις αμερικανικές ανησυχίες "το ανώτερο δυνατό επίπεδο" στην Κίνα.


"Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η τεχνολογία που έχει σχέση με τους πυραύλους θα μεταδοθεί με ταχύτατους ρυθμούς ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν και ότι οι δύο αυτές χώρες θα επιχειρήσουν να πραγματοποιούν τις μεταφορές υλικών χρησιμοποιώντας το κινεζικό έδαφος", σύμφωνα με το έγγραφο.


Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται μια λίστα έντεκα φερόμενων παραδόσεων μικρών πτερυγίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πυραύλους της Βόρειας Κορέας στο Ιράν, τα οποία φέρεται να μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο του Πεκίνου με βορειοκορεατικά και ιρανικά πολιτικά αεροσκάφη.

Το έγγραφο διευκρινίζει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις Κινέζων αξιωματούχων που δήλωσαν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν τη μεταφορά των ευαίσθητου χαρακτήρα παραδόσεων μέσω του κινεζικού εδάφους "φαίνεται ότι οι παραδόσεις αυτές έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται μέσω Πεκίνου".
Η Κίνα είναι ο κύριος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας και μεγάλος εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου, για τους λόγους αυτούς υποστηρίζει και τις δύο χώρες στις οποίες ασκούνται πιέσεις λόγω από τη διεθνή κοινότητα λόγω των πυρηνικών τους προγραμμάτων.

Αμερικανοί διπλωμάτες σε ρόλο κατασκόπων


Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τους διπλωμάτες τους να "παίξουν" τον ρόλο των κατασκόπων. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks, τους ζητούν μάλιστα να υποκλέψουν για παράδειγμα τους αριθμούς πιστωτικών καρτών ξένων αξιωματούχων.


Η αμερικανική εφημερίδα New York Times και η βρετανική The Guardian αποκαλύπτουν ότι, ανάμεσα στα 250.000 αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, υπάρχουν πολλά με παραλήπτες σε αμερικανικά πόστα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τη Βιέννη και τη Ρώμη, καθώς και σε 33 αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία στη Μέση Ανατολή, την ανατολική Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Αφρική, από τους οποίους η Ουάσινγκτον ζητά να αναλάβουν αποστολές που σε γενικές γραμμές συνδέονται με τη δραστηριότητα της CIA.


Απόρρητη οδηγία που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2009 η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ζητούσε τεχνικές λεπτομέρειες για το σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν αξιωματούχοι του ΟΗΕ:, όπως τους κωδικούς πρόσβασης και μυστικούς κώδικες, με σκοπό η Ουάσινγκτον να αποκτήσει ακριβείς πληροφορίες για τους εργαζόμενους στον ΟΗΕ, όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων, ακόμα και αριθμούς καρτών αεροπορικών εταιριών για καλούς πελάτες.

Ανάλογη οδηγία με την υπογραφή της Χίλαρι Κλίντον από τον Απρίλιο του 2009 ζητά την συγκέντρωση λεπτομερειακών στοιχείων για προσωπικότητες από τρεις αφρικανικές χώρες: την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ρουάντα και το Μπουρούντι.
Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλει πλήρη ενημέρωση για μελλοντικούς αξιωματούχους, στην πολιτική, το στρατό και την οικονομία, ζητώντας στοιχεία για "την κατάσταση της υγείας τους, τη γνώμη τους για τις ΗΠΑ, την εκπαίδευσή τους, την καταγωγή τους και τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες". Ακόμα ζητάει "τα ψηφιακά τους αποτυπώματα, φωτογραφίες του προσώπου τους, αποτύπωμα του DNA τους και εικόνες της ίριδας.

Οδηγία που απευθύνεται στις διπλωματικές αποστολές στο Κάιρο, το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ, το Αμάν, τη Δαμασκό και το Ριάντ ζητάει πληροφορίες για τα αυτοκίνητα και τα δρομολόγια που ακολουθούν ανώτατα στελέχη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σύμφωνα με την Guardian, από τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην κεντρική Αφρική έχει ζητηθεί να συγκεντρώνουν στοιχεία για τις σχέσεις των χωρών της περιοχής με την Κίνα, την Λιβύη, την Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Ρωσία, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις όπλων και ουρανίου.

"Αντίθετα με ορισμένες πληροφορίες του WikiLeaks, οι διπλωμάτες μας είναι διπλωμάτες. Δεν είναι βοηθητικό προσωπικό στον τομέα των πληροφοριών", επεσήμανε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλ.

Καταδίκασαν οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος πάραυτα καταδίκασε απερίφραστα την «ανεύθυνη και επικίνδυνη» δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του WikiLeaks μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών προσώπων.

«Για να γίνει σαφές, τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο τους διπλωμάτες μας, τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που καλούν τις ΗΠΑ να τους βοηθήσει να προωθήσουν τη δημοκρατία και μια διακυβέρνηση που θα λειτουργεί με διαφάνεια», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου