"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα
χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης."
Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Διαμαρτυρίες κατά των νέων σαρωτών στα αμερικανικά αεροδρόμια
Μαζικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις «τάξεις» των ταξιδιωτών η χρήση των νέων σαρωτών σώματος από τις αρχές ασφαλείας, κάτι που δημιουργεί φόβους για μεγάλες καθυστερήσεις στις προσεχείς ημέρες (και ειδικότερα στην εξαιρετικά «φορτωμένη» Ημέρα Ευχαριστιών).
Η πιο αξιοσημείωτη αντίδραση μέχρι τώρα είναι η National Opt-Out Day (σε ελεύθερη μετάφραση, Εθνική Ημέρα Αποχώρησης/ Απόρριψης). Πρόκειται για μία χαλαρά διοργανωμένη πρωτοβουλία, στόχος της οποίας είναι η επισήμανση μέσων τα θεωρούνται υπερβολικά/ αδικαιολογήτως διερευνητικά. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί εδώ και καιρό την αμερικανική ειδησεογραφία, καθώς τίθεται επί τάπητος το ζήτημα της εξισορρόπησης μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της αύξησης της ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν στα αεροδρόμια με πλακάτ, αυτοσχέδια fliers, Τ-shirts με συνθήματα και…σκωτσέζικες φουστανέλες κιλτ. Μεταξύ αυτών και ο 43χρονος Ρόμπερτ Σόφκομ, από το Τέξας, ο οποίος είπε πως φορά την κιλτ - χωρίς εσώρουχα- για να δείξει την αντίθεσή του στους σαρωτές, ενώ παράλληλα ταξιδεύει.
«Αν τους παραχωρήσεις έστω και μία ίντσα, θα θέλουν παραπάνω. Και σε λίγο θα σε σκανάρουν ακόμη και αν πας στο γήπεδο» είπε σχετικά.
Οι σαρωτές δείχνουν το φυσικό περίγραμμα του σώματος ενός ταξιδιώτη σε έναν υπολογιστή εντός δωματίου μακριά από τα checkpoints. Ωστόσο, σύμφωνα με τους πολεμίους τους, πρόκειται για μία εικονική σωματική έρευνα. Αυτοί οι οποίοι αρνούνται να σαρωθούν θα διερευνώνται μέσω διαδικασιών οι οποίες, κατά τους επικριτές, είναι προσβλητικές (ελέγχεται και η βουβωνική χώρα). Ο Τζων Τάινερ αρνήθηκε τόσο τη σάρωση, όσο και τον εναλλακτικό έλεγχο στη βουβωνική χώρα, με την εξής φράση, η οποία έγινε σλόγκαν («Don't touch my junk!») στις τάξεις των πολεμίων των σαρωτών: «if you touch my junk, I'll have you arrested» (εάν αγγίξεις τα…'πράγματά' μου, θα βάλω να σε συλλάβουν). Μία απλή αναζήτηση στο Google για τη συγκεκριμένη φάση αποδίδει 4,2 εκατομμύρια αποτελέσματα.
Σχεδόν 70 αεροδρόμια σε όλη τη χώρα διαθέτουν περίπου 400 μονάδες. Από αυτές περνά το 20% των ταξιδιωτών (μέσω τυχαίας επιλογής), αλλά δεν επιτρέπεται να αποφευχθούν και το σκανάρισμα και ο σωματικός έλεγχος. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ότι τέτοιου είδους διαδικασίες είναι απαραίτητες για να αποφευχθούν τρομοκρατικές ενέργειες, όπως η πρόσφατη απόπειρα Νιγηριανού να ανατινάξει αεροπλάνο το οποίο κατευθυνόταν προς το Ντητρόιτ με εκρηκτικά που είχε κρύψει στα εσώρουχά του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου