"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τέσσερα μεγάλα σκάνδαλα απειλούν την ινδική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Κόμματος του Κογκρέσου στην Ινδία κλονίζεται από τις αποκαλύψεις τεσσάρων μεγάλων σκανδάλων στον τραπεζικό, τον τηλεπικοινωνιακό, τον κατασκευαστικό και τον τομέα του αθλητισμού.
Υπόθεση προμηθειών για δάνεια
Ανώτατοι αξιωματούχοι ινδικών τραπεζών, πιστωτές και επενδυτικές εταιρίες κατηγορούνται ότι εισέπραξαν παράνομες προμήθειες για τη χορήγηση εταιρικών δανείων. Παρότι το μέγεθος του σκανδάλου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, οι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα την Τετάρτη, μεταξύ τους στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο αφορά συγκεκριμένους επίορκους τραπεζικούς και δεν αποτελεί ευρύτερο φαινόμενο.
Διένεξη αδειοδότησης τηλεπικοινωνιακών εταιριών
Η ομοσπονδιακή αρχή τηλεπικοινωνιών (CAG) αναφέρει σε έκθεσή της ότι το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών απέδωσε επικερδείς άδειες και φάσματα συχνοτήτων σε τιμές χαμηλότερες εκείνων της αγοράς, στερώντας από το κράτος 39 δισ. δολάρια σε έσοδα.
Αν και η δικαιοσύνη δεν έχει ασκήσει ακόμη διώξεις, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο αρμόδιο υπουργείο, σε εταιρίες τηλεφωνίας και σε λομπίστες του χώρου. Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Αντιμούτου Ράτζα υποχρεώθηκε μάλιστα σε παραίτηση μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.
Αγώνες Κοινοπολιτείας
Η μεγάλη αυτή οργάνωση, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, κόστισε περισσότερα από 6 δισ. δολάρια και προκάλεσε μεγάλους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση εξαιτίας των κατηγοριών για σκάνδαλα στην κατασκευή σταδίων και την αγορά εξοπλισμού που τη συνόδευσαν.
Το κυβερνών Κόμμα του Κογκρέσου έπαυσε τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Σουρές Καλμαντί από κάθε του κομματική αρμοδιότητα. Τρεις στενοί του σύμβουλοι συνελήφθησαν, ενώ ειδική επιτροπή του δικαστικού σώματος αναμένεται να εκδώσει πόρισμα.
Απάτη στις κατασκευές
Πολιτικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου, γραφειοκράτες και αξιωματικοί του στρατού κατηγορούνται για την παράνομη κατάληψη οικοπέδων, που προορίζονταν για χήρες πεσόντων στους πολέμους. Ο πανίσχυρος πρωθυπουργός του κρατιδίου της Μαχαράστρα (Βομβάη) και μέλος του Κόμματος του Κογκρέσου υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Τα πολυτελή διαμερίσματα που κατασκεύασαν οι κατηγορούμενοι στα καταπατημένα παραλιακά οικόπεδα φαίνεται να πουλήθηκαν προς τουλάχιστον 130.000 δολάρια έκαστο, αν και τοπικά ΜΜΕ εκτίμησαν την αξία τους στα 1,8 εκατ. δολάρια το κάθε ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου