"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Συγκλονίζει η κατάθεση του Π. Παναγόπουλου

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην πρώτη κατάθεσή του, ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος περιέγραψε το χρονικό της απαγωγής του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του λεγόμενου «Νέου Συνδικάτου του Εγκλήματος».

«Να ξέρετε ότι χαίρομαι που σας βλέπω, παρ' όλο που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και τώρα είστε εσείς ελεύθερος κι εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δεν θα ήσασταν σήμερα εδώ», είπε λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση, ο Απόστολος Πετράκης, ένας από τους ανθρώπους που είχαν απαγάγει τον εφοπλιστή.


Φαίνεται όμως, πως οι «συγνώμες» του Πετράκη δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τον δικαστή ο οποίος με σκληρό ύφος είπε στον κατηγορούμενο: «Θα ήταν έμπρακτη καλή συμπεριφορά εκ μέρους σας αν επιστρέφατε τα 30 εκατομμύρια ευρώ των λύτρων».


Ο εφοπλιστής ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιανουαρίου, όπου είναι στη θέση του συνοδηγού με τον οδηγό του στο αυτοκίνητο και λίγα μέτρα μετά το σπίτι τους κλείνει το δρόμο ένα βαν. Όπως περιέγραψε, αιφνίδια άνοιξε η πόρτα του βαν και βγήκαν από μέσα τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι του οδηγού, τον έβγαλαν έξω και τον πέταξαν κάτω.

«Τα 'χασα τόσο πολύ, τρόμαξα κι επειδή έχω καρδιά, οι σφυγμοί μου πήγανε στα ύψη. Δεν μπορούσα να λυθώ από τη ζώνη», είπε ο εφοπλιστής προσθέτοντας ότι οι κατηγορούμενοι τον έβγαλαν από τη θέση του και μαζί με τον οδηγό του τους έβαλαν στο βαν.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές για εμένα. Ευτυχώς, είχα δίπλα μου τον Γιώργο (σ.σ. τον οδηγό του) κι έκανε ότι μπορούσε για να με διατηρήσει στη ζωή», είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Παναγόπουλος.

Στη συνέχεια ο εφοπλιστής μίλησε για την εφιαλτική διαδρομή μέχρι να φτάσει στην οικοδομή στην οποία τον κρατούσαν αιχμάλωτο οι δράστες.

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι τον οδήγησαν σε ένα ανοιχτό χώρο όπου του ζήτησαν να μπει στο πορτ παγκάζ άλλου αυτοκινήτου και ξεκίνησαν μια διαδρομή περίπου μίας ώρας.


"Ήμουν σε εμβρυακή θέση. Ήταν πολύ δύσκολο, δεν έχω ξαναταξιδέψει έτσι. Είχα την αίσθηση ότι περνάμε από τούνελ. Υπέθεσα ότι βρισκόμασταν στην Εθνική Αθηνών-Πατρών", είπε.


Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο τέλος της διαδρομής τον έβγαλαν από το πορτ παγκάζ, του κάλυψαν το κεφάλι και τον οδήγησαν σε ένα χώρο που όταν του έβγαλαν την κουκούλα κατάλαβε ότι ήταν οικοδομή.

Όπως κατέθεσε, το κτίσμα ήταν διώροφο και στο κάτω μέρος διέμεναν "αυτοί". Ο χώρος όπου βρισκόταν είχε ένα καινούριο ράτζο, με καινούριο στρώμα και πάπλωμα και δύο αλυσίδες που έβγαιναν από τον τοίχο και κατέληγαν σε χειροπέδες.

"Μου έδωσαν να φορέσω μια μαύρη φόρμα, σαν κι αυτές που φόραγαν αυτοί και κάτι παντόφλες κόκκινες μαλλιαρές... Ευτυχώς γιατί μου κρατούσαν τα πόδια ζεστά. Ο χώρος ήταν εκτεθειμένος στον αέρα... Ήμουν αλυσοδεμένος σε όλη τη διάρκεια της κράτησης, εκτός από κάποιες στιγμές που είχαν την καλοσύνη να με αφήσουν να περπατήσω για να μην πάθω καμιά θρόμβωση. Στο χώρο υπήρχε μια τηλεόραση που έπιανε μόνο MEGA και πάνω στην τηλεόραση υπήρχε μια άλλη συσκευή που προφανώς ήταν για να με παρακολουθούν. Στην ηλικία που είμαι, τι να κάνω, να αποδράσω ντυμένος έτσι όπως ήμουν ντυμένος, με τις κόκκινες παντόφλες;"

Ο μάρτυρας είπε ότι τα τρία άτομα που τον κρατούσαν, του φέρονταν πολύ ευγενικά και του έφεραν ότι φάρμακο χρειαζόταν.

Ο κ. Παναγόπουλος κατέθεσε πως υπέδειξε στους απαγωγείς του να συνομιλούν μόνο με τη γυναίκα του για τα χρήματα, απ' όταν ήταν στο βαν όπου και τον πληροφόρησαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ότι θέλουν λεφτά.

Ωστόσο, όπως είπε "η συναλλαγή ήταν η ζωή σου ή τα χρήματα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Είναι άθλιο και φοβερό. Πώς προσμετρείται η αξία μιας ζωής;"

Ο εφοπλιστής περιέγραψε τις συνθήκες της κράτησης, που δεν ήταν όπως είπε καθόλου εύκολες, καθώς υπήρχε πρόβλημα υγιεινής στο χώρο αλλά και τροφής καθώς λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει πρέπει να τρώει συγκεκριμένα πράγματα. Εκτός αυτών όμως, όπως είπε, σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας του, του πήγαιναν ό,τι ζητούσε, είχαν σωστή συμπεριφορά και, όπως ανέφερε, του είχαν ζητήσει να τους φωνάζει όλους "Χρήστο".
Η κατάθεση συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου