"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ενας ένας φεύγουν οι ντορικοί Σαµαράς: «Δεκανίκια του κ. Παπανδρέου» - Η Ν.Δ. ζητά πίσω τιςέδρες

Ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης µόλις έχει επιστρέψει στη θέση του  µετά το δριµύ «κατηγορώ» προς τη Ρηγίλλης από το βήµα της Βουλής κατά την οµιλία του για το νοµοσχέδιο «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισµών και φορέων του δηµόσιου τοµέα»
Αγριεύει ο πόλεµος ανάµεσα στη Ρηγίλλης και την Ντόρα Μπακογιάννη, µετά την αποχώρηση από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Οµάδα του βουλευτή Ηλείας ΓιώργουΚοντογιάννη, η οποία συνοδεύθηκε από σκληρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαµαρά.
Ο πρόεδρος τηςΝ.∆. κατηγόρησε δηµόσια την πρώην υπουργό και τους υποστηρικτές της ως «δεκανίκια του κ. Παπανδρέου», ενώ η Ρηγίλλης καταγγέλλει «νέα αποστασία» και ζητεί τις βουλευτικές έδρες όσων οδηγούνται εκτός της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, κάνοντας λόγο για «µείζον ηθικό και πολιτικό ζήτηµα».

Με τη χθεσινήκίνηση του κ. Κοντογιάννη, η ∆ηµοκρατική Συµµαχία, το νεότευκτο κόµµα της πρώην υπουργού, µετρά ατύπως στη Βουλή πέντε βουλευτές. Και οι περισσότεροι στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιµούν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις (αυτοβούλως ή µέσω διαγραφής), καθώς ο στόχος της κ. Μπακογιάννη, όπως λένε, είναι η συγκρότηση µιας νέας Κοινοβουλευτικής Οµάδας µε τουλάχιστον δέκα µέλη, ώστε το κόµµα της να εξασφαλίσει ισότιµη µεταχείριση στη Βουλή µε τα υπόλοιπα κόµµατα. Από την πλευρά της ∆ηµο κρατικής Συµµαχίας, αποποιούνται κάθε ευθύνη για την κίνηση του βουλευτή Ηλείας και επικρίνουν τη Ρηγίλλης ότι καταφεύγει «σε κορόνες και θεωρίες συνωµοσίας». Στο γαλάζιο επιτελείο, ωστόσο, εµφανίζονται πεπεισµένοι ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης, όπως και ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που διαγράφηκε προχθές από τον κ. Σαµαρά, δεν κινούνται αυτόνοµα αλλά βάσει εντολών της κ. Μπακογιάννη, µε βασικό στόχο να ανακοπεί η προσπάθεια για πολιτική ανάκαµψη της Ν.∆.

Δηλώσεις νοµιµοφροσύνης
Επιχειρώνταςναακυρώσει αυτόν τον σχεδιασµό, όπως λένε στενοί συνεργάτεςτου, ο πρόεδρος της Ν.∆. συγκαλεί αύριο την Κοινοβουλευτική Οµάδα του κόµµατος, ενώ βουλευτές που συνδέονται µε την Ντόρα Μπακογιάννη καλούνται να ξεκαθαρίσουν δηµόσια τη στάση τους. Οι πρώτοι που το έπραξαν ήταν χθες το βράδυ οι Θανάσης Γιαννόπουλος και Σίµος Κεδίκογλου, οι οποίοι συναντήθηκαν µε τον κ. Σαµαρά στη Ρηγίλλης και ακολούθως δήλωσαν ότι η θέση τους «ήταν και παραµένει εντός της Ν.∆.». Στο στόχαστρο της Ρηγίλλης βρίσκονται ουσιαστικά η στενή φίλη της κ. Μπακογιάννη, βουλευτής Αργολίδας Ελσα Παπαδηµητρίου και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κων. Καραγκούνης, ο οποίοςµε επιστολή του στον κ. Σαµαρά ζητούσε προ ηµερών τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

Ο κ. Σαµαράς αναµένεταινα ανεβάσειακόµηπερισσότερο τους τόνους στην Κοινοβουλευτική Οµάδα, απευθύνοντας «τελεσίγραφα» στους εναποµείναντες «συµµάχους» της κ. Μπακογιάννη, ενώ χθες συνέδεσε ευθέως όσα διαδραµατίζονται στο γαλάζιο στρατόπεδο µε τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης. «Ο κ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από αλλού. Πολύ λίγους, αλλά πολύ πρόθυµους... Ο κόσµος και βλέπει, και καταλαβαίνει, και τιµωρεί», ήταν η δική του αντίδραση. Τη «γραµµή» αυτή µετέφερε µε non paper προς τα γαλάζια στελέχη και το γραφείο Πολιτικού Σχεδιασµού της Ρηγίλλης, στοχοποιώντας ως «αποστάτες» όσους βουλευτές κατεβαίνουν από το τρένο της Ν.∆.: «Η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της “συµµαχίας των προθύµων” φαντάζει σαν κάποια λύση. Καταλήγουν έτσι να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές “αποστασίας”, που παραπέµπουν σε παλαιοκοµµατικές και καταδικασµένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναµική της Ν.∆. Αλλά µαταιοπονούν...». Στο µπρα ντε φερ µε τη Ρηγίλλης µπήκε κιεπισήµωςαπό χθεςη ∆ηµοκρατική Συµµαχία, η οποία κάνει λόγο για «αδιέξοδο» στο οποίο έχει περιέλθει η Ν.∆. και καταλήγει, απαντώντας εµµέσως στον κ. Σαµαρά: «Οι πολίτες έχουν κρίση, µνήµη και προπαντός ένστικτο αυτοσυντήρησης».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Οι πολίτες έχουν κρίση, µνήµη και προπαντός ένστικτο αυτοσυ­ ντήρησης», απαντά στη Ρηγίλλης

«Θύελλα» από το βήµα της Βουλής

Ο ΓΙώΡΓΟΣ Κοντογιάν­ νης προχώρησε χθες στην ανεξαρτητοποίη­ σή του µε βασικό επιχεί­ ρηµα ότι η Ν.Δ. υπό τον κ. Σαµαρά επενδύει ου­ σιαστικά στη χρεοκοπία της χώρας, αντί να επιδι­ ώξει να ενώσει δυνάµεις και να υπερβεί το κοµ­ µατικό συµφέρον. Κατά πληροφορίες, την κίνη­ σή του είχε γνωστοποι­ ήσει από προχθές αργά το βράδυ στον γραµµα­ τέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν.Δ. Κων.

Τασούλα, κι έτσι το γαλά­ ζιο επιτελείο δεν αιφνιδι­ άστηκε µε όσα ακολού­ θησαν χθες το πρωί στη Βουλή.

Από το βήµα της Βουλής, ο κ. Κοντογιάννης συνέ­ στησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. «να ζητήσει ο ίδιος εθνική συνεννόηση από τον κ. Παπανδρέου για έξοδο από την κρίση και να σταµατήσει τους λαϊ­ κισµούς και τους άσκο­ πους εσωκοµµατικούς λεονταρισµούς που οδη­ γούν στη συρρίκνωση της παράταξης», ενώ πρό­ σθεσε ότι από την πλευ­ ρά του «δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος» σε αυ­ τές τις πρακτικές της αξι­ ωµατικής αντιπολίτευσης. Παραπέµποντας, ουσια­ στικά, στο παρελθόν της Πολιτικής Ανοιξης, κα­ τέληξε ότι «δεν είναι δυ­ νατόν εκείνοι που πολε­ µούσαν την παράταξη να στρέφονται εναντίον αγω­ νιστών και να µιλούν για φραξιονισµό». Η πρώ­ τη αντίδραση στην επίθε­ ση Κοντογιάννη ήρθε από τον βασικό εσωκοµµατικό αντίπαλό του στην Ηλεία, τον κοινοβουλευτικό εκ­ πρόσωπο της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος σε υψηλούς τόνους χαρακτή­ ρισε την κίνησή του ως «τη µεγαλύτερη ντροπή» και τους ανεξάρτητους πρώην γαλάζιους βουλευ­ τές ως «πολιτική θεραπαι­ νίδα οικονοµικών συµφε­ ρόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου