"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση σε νησί της Ν. Κορέας - Τραυματισμοί και υλικές ζημιές Θερμό επεισόδιο με δύο νεκρούς στρατιώτες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας


Σε μια από τις πλέον ισχυρές επιθέσεις κατά της Νότιας Κορέας από τη λήξη του Κορεατικού Πολέμου το 1953, η Βόρεια Κορέα επιτέθηκε με πυρά πυροβολικού κατά νοτιοκορεατικού νησιού, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Ο βομβαρδισμός του νησιού προκάλεσε την ένοπλη αντίδραση της Σεούλ. Η Νότια Κορέα πραγματοποιούσε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, ωστόσο τόνισε ότι δεν έστρεψε τα όπλα της κατά της Βόρειας, στη διάρκεια των ασκήσεων.

Με «αυστηρή τιμωρία» σε περίπτωση νέας επιθετικής ενέργειας, απείλησε τη Βόρεια Κορέα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μγιούνγκ-Μπακ.

«Ο στρατός μας θα απαντήσει σθεναρά σε κάθε νέα πρόκληση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νοτιοκορεατική προεδρία, προειδοποιώντας με σκληρά αντίποινα την Πιονγιάνγκ.

«Ο βομβαρδισμός του Γεονπγεόνγκ από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί μια προφανή στρατιωτική πρόκληση. Επιπλέον αυτός ο βομβαρδισμός πολιτικών στόχων είναι ασυγχώρητος», δήλωσε ο πρόεδρος.

Σήμερα ή αύριο, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι οι τουλάχιστον 200 οβίδες του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς μεταξύ των κατοίκων του νησιού και υλικές ζημίες.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας τέθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας, ενώ το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδρίασε σε υπόγειο καταφύγιο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπ. Άμυνας, «πρόκειται για μία σκόπιμη και σχεδιασμένη επίθεση, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση της ανακωχής μεταξύ των δύο χωρών».

Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το νησί βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου στην Κίτρινη Θάλασσα. Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα, μετέδωσε το Yonhap.

Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι η Νότια Κορέα επιτέθηκε πρώτη. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA, οι Βορειοκορεάτες ισχυρίζονται ότι η Σεούλ εκτόξευσε δεκάδες οβίδες κατά τη διάρκεια της σύρραξης.

Στο παρασκήνιο  
Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου. Αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως η Βόρεια Κορέα να επιδίδεται σε προκλήσεις για να αποσπάσει παραχωρήσεις από τη διεθνή κοινότητα, όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Παράλληλα, η επίθεση ακολουθεί την πρωτοβουλία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ ιλ, να προωθήσει το γιο του στη διαδοχή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ένοπλο περιστατικό σήμερα να έχει και αυτή τη διάσταση-να συνδέεται δηλαδή η ανάδειξη του υιού-διαδόχου στο προσκήνιο με ισχυρές στρατιωτικές ενέργειες.

Αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα
Ανησυχία για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή εκφράζει η διεθνής κοινότητα μετά το συμβάν. Την επίθεση καταδικάζουν Ουάσινγκτον, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ ανησυχία εκφράζουν Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση κατά του νησιού της Νότιας Κορέας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς κάλεσε τη Βόρεια Κορέα «να σταματήσει την εχθρική δράση» και προσθέτει ότι οι ΗΠΑ είναι προσανατολισμένες στην ασφάλεια της Νότιας Κορέας και στην διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της για τις εχθροπραξίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι και οι δύο πλευρές στην κορεατική χερσόνησο πρέπει να «κάνουν περισσότερα για να συμβάλουν στην ειρήνη» και πρόσθεσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν στις εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ζήτησε από τους υπουργούς του να προετοιμαστούν για παν ενδεχόμενο, μετά την βορειοκορεατική επίθεση.

«Ζήτησα από τους υπουργούς να κάνουν όλες τις προετοιμασίες που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Καν μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Τους ζήτησα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουν πληροφορίες»,  πρόσθεσε.

Τέλος, η Ρωσία προειδοποίησε κατά της κλιμάκωσης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο, μετά την βορειοκορεατική επίθεση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

«Είναι σημαντικό, αυτό να μην οδηγήσει στην κλιμάκωση της κατάστασης», υπογράμμισε πηγή του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου