"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Δεν αλλάζουμε τη Μακεδονική ταυτότητά μας»


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ζαχαρίας Γεωργούση
skopia_plateiaΗ ομίχλη είχε... αγκαλιάσει από νωρίς το πρωί την πόλη των Σκοπίων. Το αραιό λευκό πέπλο έδινε το δικό του τόνο στην υποβλητικότητα του τοπίου με κυρίαρχο στοιχείο τον ποταμό Βαρδάρη. Στο κέντρο των Σκοπίων δέσποζε το άριστα διατηρημένο και επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο.
Το ψιλόβροχο που μόλις ξεκίναγε συμπλήρωνε αρμονικά το φθινοπωρινό σκηνικό με τη θερμοκρασία, ωστόσο, να κινείται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. «Είστε τυχερός γιατί αν και βρισκόμαστε στο τέλος του φθινοπώρου δεν κάνει κρύο», μου είπε ο Σκοπιανός συνοδός, ο οποίος μου πρότεινε  να  επισκεφτώ οπωσδήποτε το γειτονικό βουνό με τον τεραστίων διαστάσεων ορθόδοξο σταυρό για να απολαύσω μια πανοραμική θέα της πόλης. «Μια άλλη φορά», του είπα αποφασιστικά κάνοντας του νόημα να ξεκινήσουμε για το εστιατόριο «Μαρακανά», δίπλα στο γήπεδο της Βάρνταρ Σκοπίων, όπου θα συναντούσα δυό εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.
skopia_logoΠράγματι, μετά τις αρχικές συστάσεις βρεθήκαμε να συζητούμε για  την  επιθυμία της γείτονος να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ένωση και το ΝΑΤΟ, κάτι που σκοντάφτει στη συνταγματική ονομασία «Μακεδονία» που έχει υιοθετήσει ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας η FYROM. Και οι δυό εξέφρασαν την πικρία τους για τη στάση της Ελλάδας αφήνοντας να διαφανεί μια νότα αισιοδοξίας για το 2011.
«Είκοσι χρόνια τριβών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι πάρα πολλά. Η πλευρά των Σκοπίων πάντα έδειχνε διάθεση για την επίλυση του θέματος του ονόματος. Η Αθήνα τελευταία εμφανίζεται υπέρ του διαλόγου. Αυτό που πραγματικά έχει εισπράξει ο κ. Γκρουέφσκι είναι πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών και δεν θα αφήσει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία.», τόνισαν με νόημα οι Σκοπιανοί Αξιωματούχοι δηλώνοντας, παράλληλα, ότι στη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, η Σκοπιανή Αντιπροσωπεία εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να αρνηθεί πρόταση των ΗΠΑ για την εγκατάσταση στο έδαφός της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ.
skopia_presveia«Δε σας προβληματίζει αυτός ο στενός εναγκαλισμός σας με τις ΗΠΑ; Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί η τεράστια  νέα αμερικάνικη πρεσβεία που χτίζεται σε 100 στρέμματα;» τους ρώτησα. Ψύχραιμα εκείνοι μου υπενθύμισαν την απειλή των Αλβανόφωνων του Τετόβου στα Βορειοδυτικά των Σκοπίων και τα σενάρια για τη Μεγάλη Αλβανία. Ενώ μου κατέστησαν σαφές πως ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι αντιδρά όχι τόσο για το όνομα αλλά γιατί «ερμηνεύει» το συναίσθημα του λαού των Σκοπίων, ο οποίος έχει καταλάβει πως οι Έλληνες επιθυμούν να  αρνηθούν τη Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου