"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επιδοτήσεις και εκπαίδευση νέων μελισσοκόμων



ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
Προτεραιότητα στη μελισσοκομία δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενισχύοντας 16 κέντρα μελισσοκομίας και μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς για τις δράσεις τους με 1.356.420 ευρώ και υλοποιώντας τριετές πρόγραμμα εκπαιδεύσεων μελισσοκόμων, ύψους 100.000 ευρώ .
Η μελισσοκομία ήταν και παραμένει ισχυρό χαρτί της χώρας μας, παρόλο που οι εγχώριες ανάγκες σε μέλι δεν καλύπτονται. Περίπου 80% αυτών που ασχολούνται με τα μελίσσια είναι γεωργοί και το υπόλοιπο 20% ετεροεπαγγελματίες. Οι μέλισσες καλύπτουν μόλις το 1,80% της ζωικής παραγωγής στη χώρα μας.
Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό πλούτο ενδημικών φυτών και βοτάνων, που δίνουν άρωμα, ποιότητα και γεύση στο μέλι, το οποίο έχει εξαιρετικά συστατικά, χρήσιμα για την κοσμητολογία και τη φαρμακευτική. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες μελιού και παρόλο που θα έπρεπε να υπάρχει γευσιγνωσία και στο μέλι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει διαχωρισμός: ανθόμελα, θυμαρίσιο, ελάτης κ.ά.
Τις τελευταίες χρονιές δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα εξαιτίας της ασθένειας νοζεμίαση που αποδεκάτισε μελίσσια ιδίως στη Μακεδονία και την Πελοπόννησο και λιγότερο στην Κρήτη. Η απόφαση που υπογράφτηκε χθες από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 1.3 για τη βελτίωση παραγωγής-εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας.
Τα μαθήματα γίνονται από 1ης Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου, κάθε χρόνο, ενώ μόνο για φέτος οι εκπαιδεύσεις ολοκληρώνονται 31 Ιουλίου. Στα μαθήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, βασιλοτροφία, εχθροί, ασθένειες μελισσών, παραγωγή προϊόντων κυψέλης, μελισσοκομικοί χειρισμοί, μελισσοκομικός εξοπλισμός, τροφοδοσία, μελισσοκομικά φυτά, νομοθεσία, προγράμματα, τυποποίηση, εμπορία-μάρκετινγκ.
Το πρόγραμμα αφορά την περίοδο 2011-13 και η επιλογή των περιοχών διεξαγωγής εκπαιδεύσεων εξαρτάται από το μελισσοκομικό ενδιαφέρον, τον αριθμό κυψελών-μελισσοκόμων και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Οι εκπαιδευτές πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ γνωστικού αντικειμένου, συναφές προς τη μελισσοκομία ή τη μελισσοπαθολογία ή απόφοιτοι ΤΕΙ, ΑΕΙ άλλων ειδικοτήτων, με αποδεδειγμένη επαγγελματική-διδακτική εμπειρία στη μελισσοκομία, τη μελισσοπαθολογία και την αξιοποίηση-εμπορία προϊόντων κυψέλης. Το αργότερο εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης, ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα με βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών και βεβαιώσεις εργασιακής εμπειρίας στον οργανισμό κατάρτισης αγροτών ΟΓΕΕΚΑ-«ΔΗΜΗΤΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου