"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στους συνταξιούχους τα λεφτά, αν βρεθεί πετρέλαιο

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης
Σύσταση ταμείου στήριξης των συντάξεων και του ασφαλιστικού συστήματος με κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ως πρότυπο για τη σύσταση αυτού του ταμείου θα χρησιμοποιηθεί το νορβηγικό παράδειγμα. Το αντίστοιχο συνταξιοδοτικό ταμείο που λειτουργεί στη Νορβηγία είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο με περιουσία άνω των 400 δισ. ευρώ  και τα έσοδά του προκύπτουν κυρίως από την είσπραξη μερισμάτων, δικαιωμάτων και φορολογίας των εταιρειών που θα αναλάβουν την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Η διαχείριση του ταμείου, γίνεται με οικονομικά και ηθικά κριτήρια από την Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας. 

Σύμφωνα με το Γιάννη Μανιάτη, εντός 15 ημερών θα τεθούν από την κυβέρνηση, σε δημόσια διαβούλευση οι όροι για την διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στην Ελλάδα. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, περιοχή στην οποία υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων και απαιτεί επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ. Τη δημόσια διαβούλευση θα ακολουθήσει η προκήρυξη των διαγωνισμών και τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις έρευνες θα πωληθούν σε πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου