"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ταραχή μεγάλη στην κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις για το Ελληνικό

Θορυβημένη σφόδρα η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις της «Ελευθεροτυπίας» για επικείμενη ματαίωση της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό, επιχειρεί με μπαράζ υπουργικών δηλώσεων να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ούτε απόσυρση ενδιαφέροντος υπάρχει ούτε παρέμβαση Γερμανών και Ε.Ε.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης ισχυρίστηκε ότι οι Καταριανοί «έχουν επιβεβαιώσει εγγράφως, πριν από 15 μέρες, το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στο Ελληνικό», ενώ σε ό,τι αφορά την εταιρία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) είπε ότι ο αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο δεν είναι μέτοχός της, αλλά εργάζεται σ’ αυτή.
Απέφυγε όμως να επαναλάβει ότι η εταιρία θα εργασθεί για τις μελέτες αξιοποίησης του Ελληνικού «αμισθί», όπως διαβεβαίωνε η κυβέρνηση για τον «προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού» Αθεμπίγιο. Πάντως στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Ισπανός αρχιτέκτονας δεν εμφανίζεται ως «απλός εργαζόμενος» αλλά ως διευθύνων σύμβουλός της.

Επίσης ο κ. Παμπούκης δεν διευκρίνισε αν η BSUS μετέχει σε κάποιο διαγωνισμό σχετικά με τις μελέτες αξιοποίησης του Ελληνικού ή αν πρόκειται για απ’ ευθείας ανάθεση, κάτι που είναι προφανές ότι δεν συνάδει με την πρακτική χωρών μελών της Ε.Ε. για τέτοια μεγάλα έργα και που είναι φυσικό να έχει ενοχλήσει και τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. αλλά και να έχει προκαλέσει παρασκηνιακές πιέσεις (κυρίως από πλευράς Γερμανίας) για διεθνή διαγωνισμό.

Βεβαίως ο κ. Παμπούκης, σε μια επίδειξη φραστικής κομψότητας, αρμόζουσας τόσο σε διαπρεπή νομικό όσο και σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε «μπούρδες κατσαρές» τα περί γερμανικών πιέσεων, λέγοντας μάλιστα ότι μιλάει απ’ ευθείας με την Καγκελαρία…
Το μεσημέρι πάντως, όταν ρωτήθηκε αν τελικώς η κυβέρνηση θα κάνει διαγωνισμό ή θα προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση, απάντησε με μια φράση που κάθε άλλο παρά «μπούρδα» μπορεί να χαρακτηριστεί: «Αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα», είπε...
Για «μυθεύματα» έκανε λόγο, μιλώντας στη ΝΕΤ, και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενώ τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αβάσιμα, ανυπόστατα» και «χωρίς ίχνος αλήθειας» χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα ο Γ. Πεταλωτής, επιμένοντας ότι το σχέδιο «αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί». Επικαλέστηκε κι αυτός «έγγραφο, με το οποίο το Κατάρ διαβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται», διαφοροποιούμενος ελαφρώς ως προς τον χρόνο που ανέφερε ο κ. Παμπούκης: «Προ 15 ημερών» είπε ο υπουργός Επικρατείας, «προ ολίγων εβδομάδων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Απομένει βεβαίως να δοθεί το συγκεκριμένο έγγραφο στη δημοσιότητα για να επιβεβαιωθεί και το «ενδιαφέρον» και ο ακριβής χρόνος. Και τούτο διότι οι πληροφορίες της «Ε» επιμένουν για έγγραφο της Qatar Investment Authority (QIA), η οποία, δια του εκτελεστικού διευθυντή της Αχμάντ αλ Σαγιέντ, ειδοποιεί προ 10ημέρου τον κ. Παμπούκη ότι προτίθεται να αποσύρει το ενδιαφέρον της από την επένδυση του Ελληνικού. 
enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου