"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ανθρωπιστική κρίση στην Αθήνα

Τη διαπίστωση ότι η Αθήνα τελεί σε ανθρωπιστική κρίση εξέφρασαν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου, καθώς η οικονομική ανέχεια έχει ωθήσει πολλούς συμπολίτες μας να έχουν έλλειψη σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε συνέντευξη τύπου της Οργάνωσης, τα μέλη της ανακοίνωσαν ότι στην πόλη έρχονται αποστολές από τη Νορβηγία και την Ολλανδία, που μέχρι πρότινος πήγαιναν σε τριτοκοσμικές χώρες, ενώ οι έλληνες γιατροί ανακοίνωσαν ότι «δρουν στη χώρα σαν να είναι αποστολή στο εξωτερικό».
Αυτή τη στιγμή, στη χώρα υπάρχουν 100.000 άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν προσωρινό νομιμοποιητικό έγγραφο, 50.000 άνθρωποι που αιτούνται άσυλο, 250.000 άνθρωποι που δεν διαθέτουν επίσημα χαρτιά. Το 80% αυτών των ανθρώπων συσσωρεύονται στην Αθήνα.
Ο γιατρός της Οργάνωσης Γιάννης Μουζάλας ανακοίνωσε ότι τον τελευταίο μήνα στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου προσήλθαν 11.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έλληνες πολίτες. Η Ευγενία Θάνου που διευθύνει το ελληνικό παράρτημα τόνισε ότι πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι ημεδαποί πολίτες που ζητούν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, πολλοί εκ των οποίων είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ρομά, άνθρωποι χωρίς ένσημα και κατά συνέπεια χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ.
Μάλιστα προειδοποιούν ότι η οικονομική κρίση, εάν δεν ληφθούν μέτρα πρόνοιας, θα αυξήσει δραματικά αυτά τα φαινόμενα.
Οι Γιατροί του Κόσμου προτείνουν τη δημιουργία δικτύου μεταξύ των δημοτικών ιατρείων και των πολυϊατρείων, που θα διαθέτουν ενιαία κατεύθυνση και συναντίληψη, με στόχο την περίθαλψη 100.000 αποκλεισμένων ανθρώπων το χρόνο. Παράλληλα, επιμένουν στην παλαιότερη πρότασή τους για ενίσχυση των πολιϊατρείων από αγροτικούς ιατρούς που βρίσκονται σε αναμονή.
Παράλληλα, θεωρούν απαραίτητο να χρηματοδοτηθούν και να λειτουργήσουν κτίρια που ανήκουν στην ιδιοκτησία του υπουργείου Υγείας, που θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια και ξενώνες για μία βραδιά, σύμφωνα με τα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, προτείνουν να δημιουργηθούν ανοικτά κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών, γραφεία νομικής υποστήριξης και γραφεία ευρέσεως εργασίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου