"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Δεκάδες νεκροί διαδηλωτές στη Λιβύη

Διαδηλωτές στη Μανάμα, πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, πανηγυρίζουν μετά την αποχώρηση του στρατού
Τουλάχιστον 84 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη από την Τετάρτη στις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών κατά του καθεστώτος Καντάφι και των δυνάμεων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση και στο Μπαχρέιν, όπου ο διάδοχος διέταξε την απόσυρση του στρατού από το κέντρο της πρωτεύουσας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.

Ο φόρος αίματος μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς μόνο την Παρασκευή αναφέρθηκαν 35 θάνατοι σε ένα νοσοκομείο της Βεγγάζης, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης που είναι επίκεντρο των διαδηλώσεων.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πάντως απευθύνουν «προειδοποιήσεις» ότι οι αμφισβητίες του Μουαμάρ Καντάφι θα τιμωρηθούν. Συγκεκριμένοι ιστότοποι –όπως το Facebookκαι το al-Jazeera- στο διαδίκτυο έχουν αποκλειστεί, ενώ σε ορισμένες περιοχές έχει διακοπεί και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Το αεροδρόμιο της Βεγγάζης έχει κλείσει, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, όταν αυτοί προσέγγισαν την προεδρική κατοικία, στην οποία διαμένει ο Καντάφι όταν επισκέπτεται την πόλη.
Μαρτυρίες διαδηλωτών που επικαλείται το BBC αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιοχές στρατιώτες εγκατέλειψαν τις τάξεις του στρατού και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές.
Στο ΜπαχρέινΤην ώρα που στη Λιβύη φουντώνει το κύμα των διαδηλώσεων, στο Μπαχρέιν ο διάδοχος του θρόνου διέταξε την απόσυρση του στρατού από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι την τήρηση της τάξης θα αναλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Νωρίτερα, η σιιτική αντιπολίτευση είχε αρνηθεί να προσέλθει στο διάδοχο που πρότεινε ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν θέτοντας ως όρο την απόσυρση των δυνάμεων ασφαλείας από τους δρόμους της πρωτεύουσας Μανάμα. «Για να εξετάσουμε τον διάλογο, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και ο στρατός να αποσυρθεί από τους δρόμους της πρωτεύουσας» ανέφερε ο Ιμπραήμ Ματάρ, εκπρόσωπος του κόμματος Wefaq, τονίζοντας ότι 95 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς του στρατού. Την Παρασκευή οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά εκατοντάδων διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία προς την πλατεία του μαργαριταριού. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν πυρά και από τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Στην ΑλγερίαΤο κύμα της αντίστασης έφτασε το Σάββατο και στην Αλγερία. Η αλγερινή αστυνομία εμπόδισε πεντακόσιους διαδηλωτές να φτάσουν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Το Reuters μεταδίδει ότι οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για "δημοκρατία και ελευθερία στην Αλγερία" και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Αλγερία δύσκολα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Αιγύπτου, καθώς οι μεγαλύτερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου