"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Εγιναν νησιώτες από ένα τσουνάµι οι Βρετανοί

Αν δεν είχε χτυπήσει την ήπειρο αυτό το κύµα, ίσως οι Αγγλοι να αισθάνονταν περισσότερο Ευρωπαίοι. Ηρθε από τη Νορβηγία, είχε ύψος τουλάχιστον 10 µέτρα και κατέκλυσε, µε ταχύτητα 40 χιλιοµέτρων την ώρα, το λεπτό κοµµάτι γης που ένωνε το έδαφος που σήµερα είναι η Βρετανία µε την υπόλοιπη ήπειρο. Συνέβη µια µέρα του 6100 π.Χ. Ηταν το πιο ισχυρό τσουνάµι στην Ιστορία και µεταµόρφωσε µεµιάς µια χερσόνησο σε νησί, σηµαδεύοντας για πάντα το χαρακτήρα των κατοίκων της.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, το οποίο ανακάλυψε µια οµάδα βρετανών γεωλόγων, δεν ανάγεται σε µια µακρινή εποχή της προϊστορίας, αλλά σε µια σχετικά πρόσφατη περίοδο. Ο κατακλυσµός δηµιούργησε το κανάλι της Μάγχης πριν από µόλις 8.000

χρόνια _όχι πριν από 100.000

  ή 200.000 χρόνια. Με λίγα λόγια, αυτό που σήµερα αποκαλείται Ηνωµένο Βασίλειο, έγινε νησί σε µια χρονική στιγµή κατά την οποία υπήρχε ήδη εκεί ένας πρωτόγονος πολιτισµός: 5.000 άνθρωποι που ασχολούνταν µε το κυνήγι και το ψάρεµα και οι οποίοι πολλαπλασιάσθηκαν µέχρι που έκαναν τη χώρα τους, µέσω εισβολώνκαι κατακτήσεων, µια µεγάλη αυτοκρατορία. Αυτοί οι πρωτόγονοι άνθρωποι είχαν φθάσει στα βρετανικά νησιά και είχαν εγκατασταθεί εκεί ακολουθώντας µαµούθ και ταράνδους. Το κύµα του τσουνάµι τους απέκοψε από την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αυτή ήταν η στιγµή που γεννήθηκε ο αποµονωτισµός µας», λέει ο Νιλ Ολιβερ, ο αρχαιολόγος που παρουσίασε την ανακάλυψη των επιστηµόνων σε µια εκποµπή του BBC. «Το γεγονός ότι βρέθηκαν περιτριγυρισµένοι από νερό,έκανε τους Βρετανούς αυτούς διαφορετικούς απ’ ό,τι ήταν πριν».

Η θάλασσα τους ώθησε να ναυπηγήσουν πλεούµενα, πρώτα για το ψάρεµα, µετά για το εµπόριο, εξηγούν οι ιστορικοί. Το Πολεµικό Ναυτικό υπήρξεη πρώτη ένοπλη δύναµή τους. Λόγω της εξοικείωσής τους µε τη θάλασσα έγιναν µεγάλοι εξερευνητές.

«Η ιδέα ενός νησιωτικού έθνους προέρχεται φυσικά περισσότερο από την πολιτιστική ανάπτυξή µας απ’ ό,τι από τη γεωγραφία ή από κάποιο µοναδικό γεγονός, όπως ένα τσουνάµι», παρατηρεί ο καθηγητής Νάιτζελ Ρίγκµπι, διευθυντής του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου. «Αλλά σ’ αυτή τηχώρα δεν βρίσκεσαι ποτέ σε απόσταση µεγαλύτερη από 100 χιλιόµετρα από τη θάλασσα και το γεγονός αυτό επίσης επηρέασε αναµφισβήτητα τον ψυχισµό µας». ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ φαίνεται πως προκλήθηκε από µια τεράστια κατακρήµνιση εδαφών κατά µήκος της ακτής της Νορβηγίας. Το νερό κατέκλυσε το ανατολικό τµήµα της Αγγλίας σχηµατίζοντας αυτό που είναι σήµερα η Βόρεια Θάλασσα και τις βαλτώδεις ζώνες ανάµεσα στο Ντόβερ και το Καλέ, δηµιουργώντας τη Μάγχη. Η νοοτροπία των σύγχρονων Βρετανών, που προτιµούν να αποκαλούν την Ευρώπη «η ήπειρος», όπως και η περίφηµη «βρετανική διαφορά», οφείλονται στο κύµα εκείνο.
Ο «αποµονωτισµός» των Βρετανών προκλήθηκε από ένα γεωλογικό γεγονός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου