"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ιάβα Συνεχίζεται η «κατάρα» του ηφαιστείου λάσπης

H λίμνη λάσπης που δημιούργησε το ηφαίστειο έχει καταπιεί 12 χωριά

Το ηφαίστειο λάσπης, που εμφανίστηκε ξαφνικά το 2006 στην Ιάβα, πιθανότατα λόγω μίας γεώτρησης πετρελαϊκής εταιρείας, θα συνεχίσει να πνίγει την περιοχή με δύσοσμη λάσπη και εύφλεκτα αέρια για ακόμα 30 χρόνια, δείχνουν τα μοντέλα ερευνητών.

Το ηφαίστειο «Λούσι», στα ανατολικά του ινδονησιακού νησιού, έχει εκτοπίσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 42.000 κατοίκους. Η λίμνη λάσπης έχει καταπιεί 12 χωριά, τα οποία βρίσκονται πλέον στα 15 μέτρα βάθος. Δεκατρείς άνθρωποι πνίγηκαν και αρκετοί ακόμα έχουν υποστεί εγκαύματα από την ανάφλεξη των αερίων, που αναβλύζουν στην επιφάνεια.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι θα χρειαστούν 26 χρόνια μέχρι να εκτονωθεί η έκρηξη σε διαχειρίσιμα επίπεδα» αναφέρει στο AFP o Ρίτσαρντ Ντέιβις, καθηγητής Γεωεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ντέραμ στη Βρετανία.

Η εκτίμηση, δημοσιευμένη στo βρετανικό Journal of the Geological Society, βασίστηκε σε υπολογιστικά μοντέλα, στα οποία τροφοδοτήθηκαν σεισμικά δεδομένα και μετρήσεις από δύο γεωτρήσεις φυσικού αερίου σε σχετικά μικρή απόσταση.

«Στη μέση της λίμνης, δηλαδή στο κέντρο του ηφαιστείου, υπάρχει ένα φρεάτιο 50 μέτρα πλατύ. Υπάρχουν όμως και 166 άλλα φρεάτια, που εμφανίστηκαν σε αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια» αναφέρει ο Δρ Ντέιβις.

«Κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει στην περιοχή. Τελικά, οι επιπτώσεις του ηφαιστείου πιθανότατα θα αυξηθούν» προειδοποιεί.

Εκτιμά ότι, μέχρι να μετριαστεί η ροή της λάσπης γύρω στο 2037, το έδαφος στη γύρω περιοχή θα υποχωρήσει και θα δημιουργήσει μία κοιλότητα γεμάτη λάσπη, με βάθος από 95 έως 475 μέτρα.

Η ξαφνική εμφάνιση της Λούσι στις 29 Μαΐου του 2009 αποδίδεται από την ινδονησιακή κυβέρνηση σε σεισμό, ο οποίος είχε σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα σε απόσταση 280 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες αποδίδουν το φαινόμενο στις δραστηριότητες της εταιρείας Lapindo Brantas. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η εταιρεία απέτυχε να τοποθετήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο στο φρεάτιο μίας γεώτρησης, με αποτέλεσμα νερό και αέριο από το υπέδαφος να ανέλθουν με μεγάλη πίεση στην επιφάνεια.

Τις μέρες που ακολούθησαν, οι επιστήμονες και οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να σφραγίσουν τον κρατήρα με γιγάντιες τσιμεντένιες μπάλες.

Το εγχείρημα απέτυχε και το ηφαίστειο συνέχισε να ξερνά 40 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων την ημέρα. Η ροή λάσπης έχει πέσει τώρα περίπου στις 4 πισίνες, η καταστροφή όμως συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου