"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Μαζί με τον Καντάφι καίγεται και η τιμή του πετρελαίου

Μαζί με τον Καντάφι καίγεται και η τιμή του πετρελαίου, ενώ στην πρώτη γραμμή του πυρός βρέθηκαν οι μετοχές ιταλικών επιχειρήσεων, στις οποίες το καθεστώς της Λιβύης είχε αδυναμία...
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 105 δολάρια χθες και έφτασε έως τα 105,28 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2008, όταν οι διεθνείς τιμές είχαν φτάσει στο απόγειό τους, λίγο πριν πέσουν κατακόρυφα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers την ίδια εποχή.
Η εταιρεία πετρελαίου και αερίου Wintershall, θυγατρική της γερμανικής BASF, ανακοίνωσε ότι η Λιβύη διέκοψε την παραγωγή 100.000 βαρελιών την ημέρα, το 6% της παραγωγής της, που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η Λιβύη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, μετά τη Νιγηρία και την Αγκόλα.
Το λιβυκό πετρέλαιο εξάγεται κυρίως στην Ευρώπη και πρωτίστως στην Ιταλία. Η τιμή του καθορίζεται με βάση αυτήν του πετρελαίου μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας.
Παράλληλα, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και αερίου απομάκρυναν το προσωπικό τους και ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προγραμματισμένα έργα διύλισης. Οι μετοχές των ιταλικών κυρίως εταιρειών πετρελαίου ήταν άλλωστε οι μεγάλοι χαμένοι.
Η μετοχή της Eni υποχώρησε κατά 5,12%, ενώ με πτώση 4,15% έκλεισε και η μετοχή της αυστριακής εταιρείας πετρελαίου OMV, που επίσης έχει αναπτυγμένες δραστηριότητες στη Λιβύη. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε με υπερδιπλάσιες απώλειες (-3,59%) από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Εκτός από τις πετρελαϊκές εταιρείες, μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές και άλλων ιταλικών επιχειρήσεων που έχουν άμεση σχέση με το καθεστώς Καντάφι. Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας UniCredit, στην οποία η κυβέρνηση της Λιβύης διαθέτει ποσοστό 7,5%, υποχώρησε 5,75%, ενώ αυτή της αεροναυπηγικής εταιρείας Finmeccanica, στην οποία η Λιβύη κατέχει το 2%, έκλεισε με πτώση 2,69%. Η Λιβύη, που ήταν πρώην αποικία της Ιταλίας, συνέχισε να διατηρεί μαζί της στενούς οικονομικούς δεσμούς και μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου