"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αποχωρούν τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά από την Ανταρκτική

Στην Ιαπωνία επιστρέφουν τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση διέκοψε το κυνήγι φαλαινών για «λόγους ασφαλείας των πληρωμάτων». Θετικά υποδέχθηκαν την είδηση οι ακτιβιστές της «Sea Shepherd», τονίζοντας όμως ότι παραμένουν σε επιφυλακή.
"Η Ιαπωνία αποφάσισε να διακόψει την εκστρατεία φαλαινοθηρίας για φέτος γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πληρωμάτων εξαιτίας των ακτιβιστών της Sea Shepherd" δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Αλιείας Μιτσιχίκο Κάνο.
Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πολ Ουάτσον τόνισε ότι η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί "ένα καλό νέο", αλλά σημείωσε: "Θα παραμείνουμε κοντά στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά μέχρι να γυρίσουν βόρεια για να είμαστε σίγουροι ότι δεν πλησιάζουν το καταφύγιο των φαλαινών στην Ανταρκτική".
Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία κάλεσε τους πρεσβευτές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ολλανδίας να ασκήσουν πιέσεις στην περιβαλλοντική οργάνωση. Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους πρεσβευτές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες δραστηριότητες της οργάνωσης.  "Είναι λυπηρό το ότι οι  κινητοποιήσεις της οργάνωσης Sea Shepherd δεν εμποδίστηκαν από τις τρεις αυτές χώρες, που τους επιτρέπουν να φέρουν τις σημαίες τους και να χρησιμοποιούν τα λιμάνια τους", δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σεΐτζι Μαεχάρα.
Το κυνήγι της φάλαινας για εμπορικούς λόγους έχει απαγορευτεί στην Ιαπωνία από το 1986, ωστόσο η χώρα, μαζί με την Ισλανδία και τη Νορβηγία, εξακολουθούν να αλιεύουν φάλαινες. Εκατοντάδες φάλαινες θανατώνονται κάθε χρόνο από τους Ιάπωνες, που επικαλούνται "επιστημονικούς σκοπούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου