"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κρούγκμαν: Το ευρώ οδηγεί την Ελλάδα σε όργιο δανεισμού

Για «τραγωδία» στην Ευρώπη και όχι μόνο έκανε λόγο ο Αμερικανός νομπελίστας Οικονομίας 2008 Πολ Κρούγκμαν...
 
Κρούγκμαν: Το ευρώ οδηγεί την Ελλάδα σε όργιο δανεισμού
μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ, επισημαίνοντας ότι «οι αρχιτέκτονες του ευρώ αποφάσισαν να αγνοήσουν τις εγγενείς δυσχέρειες ενός κοινού νομίσματος».
«Οι εφευρέτες του ευρώ αγνόησαν ως επί το πλείστον τις προειδοποιήσεις για την έλλειψη των αναγκαίων θεσμών για τη λειτουργία του κοινού νομίσματος», τόνισε ο οικονομολόγος στο γερμανικό περιοδικό Cicero.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μια τραγωδία για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», προσθέτει, αναφερόμενος στα τρέχουσα δεινά της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία της νομισματικής ένωσης θα πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του ευρωπαϊκού σχεδίου.

«Το ευρώ οδηγεί αντιθέτως τις χώρες υψηλού κινδύνου, όπως η Ελλάδα ή η Ισπανία σε ένα όργιο δανεισμού που χρηματοδοτείται από τις γερμανικές εξαγωγές», είπε.

Ο Κρούγκμαν εξετάζει διάφορα σενάρια για να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ. Προτείνει τα μέλη της ευρωζώνης να μιμηθούν την «ζώνη δολαρίου», δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταβάλλοντάς την σε μια φορολογική ένωση που θα επιτρέψει τη δημοσιονομική μεταφορά από τη μία χώρα στην άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου