"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

300.000 εργαζόμενοι βγαίνουν από τα "βαρέα"

Κόβονται 300.000 εργαζόμενοι από τα «βαρέα» και «ανθυγιεινά» και μάλιστα με «συναπόφαση» υπουργείου Εργασίας και τρόικας.
Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν χθες στον «ΑΤ» ότι σχέδιο για τα επαγγέλματα που θα βγουν από τα «βαρέα» δεν υπάρχει, αλλά συμπλήρωναν ότι μελετώνται όλες οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι (όπως το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη του Ιουλίου του 2008, αλλά και η μετέπειτα λίστα που έφτιαξαν οι υπηρεσίες του υπουργείου).

Σημειώνεται ότι η «οδηγία» του μνημονίου λέει ότι θα μείνει στα «βαρέα» το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ήτοι περίπου 400.000 εργαζόμενοι, από τους 700.000 και πλέον εργαζόμενους που ασφαλίζονται σήμερα με «βαρέα και ανθυγιεινά» ένσημα.
Οσοι βγουν από τη λίστα, θα έχουν τις εξής συνέπειες:
* Απώλεια του ανθυγιεινού επιδόματος.
* Μείωση των εισφορών, λόγω της μετάταξής τους στην κοινή ασφάλιση. Στην πράξη, οι ασφαλιστικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη για κύρια και επικουρική ασφάλιση) θα μειωθούν κατά 5,6% (3,6% στην κύρια και 2% στην επικουρική ασφάλιση).
* Αύξηση των ορίων ηλικίας για σύναξη έως και 7 χρόνια.
* Μείωση τελικού ποσού σύνταξης, αφού η μείωση των εισφορών και η κατάργηση του επιδόματος, θα μειώσει τις «ασφαλιστέες αποδοχές». Η μείωση της σύνταξης μπορεί να είναι και πάνω από 150 ευρώ.
Οι αλλαγές θα περιληφθούν σε νόμο και θα ισχύσουν από τον Ιούλιο. Τη γλιτώνουν ωστόσο όσοι κατοχυρώνουν και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στο διάστημα 2011-2015.
Το υπουργείο υπέπεσε όμως και σε γκάφα, όταν απαντώντας στις επικρίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Γιάννη Μιχελάκη, ανακοίνωσε πως θα κάνει και διαχωρισμό των βαρέων και των ανθυγιεινών! Τέτοιος διαχωρισμός δεν μπορεί να γίνει, γιατί απλά δεν υφίσταται διαφορετική νομοθετική και ασφαλιστική αντιμετώπιση.
Ο κανονισμός είναι ενιαίος και προβλέπει ίσες και ίδιες προστατευτικές διατάξεις για τα «βαρέα και ανθυγιεινά» επαγγέλματα.
Κ. ΚΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου