"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Εχουµε κυβέρνηση βαρβάρων»

Φιλοκυβερνητικοί  διαδηλωτές µε  σπαθί και ρόπαλο


«Παρασκευή της νίκης και της συνέχειας» η χθεσινή στην Αίγυπτο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόµους για να γιορτάσουν την επανάσταση, «Παρασκευή της οργής» αλλά και θρήνου στο Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Υεµένη, τρεις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που βράζουν. Χιλιάδες σιίτες συµµετείχαν στο Μπαχρέιν στις κηδείες των τεσσάρων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέµπτης, όταν οι δυνάµεις ασφαλείας ισοπέδωσαν τον αντικυβερνητικό καταυλισµό που είχε στηθεί από την Τρίτη στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάµα. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζαν, απόδειξηπως η κρατική καταστολή απλώς ενέτεινε την οργή τους. «Πριν ζητούσαµε µόνο την παραίτηση του πρωθυπουργού», έλεγε ο Αµπού Τακί, που έχασε στην επίθεση τον αδελφό του Μαχµούντ. «Τώρα όµως απαιτούµε να φύγει ολόκληρη η βασιλική οικογένεια». «Πριν πάει στην πλατεία µου είπε “πατέρα, µην ανησυχείς, θέλω ελευθερία”», έλεγε ο πατέρας του 22χρονου θύµατος. «Φυσικά και θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις.

Εχουµε κυβέρνηση βαρβάρων». Για «σφαγή» έκανε λόγο ο ανώτερος σιίτης ιερωµένος του Μπαχρέιν, «η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα στον διάλογο», δήλωσε. Αργά χθες βράδυ, ο βασιλιάς του Μπαχρέιν υποσχέθηκε εθνικό διάλογο και επιφόρτισε µε αυτή την ευθύνη τον πρίγκιπα διάδοχο. Ο διάλογος θα ξεκινήσει αµέσως µε όλα τα ενδιαφερόµενα µέρη και «ο σκοπός του θα είναι να αποτραπεί η κρίση, που συγκλονίζει το βασίλειο», τονίζεται στο βασιλικό ανακοινωθέν. Το µικρό αυτό νησιωτικό κράτος του Κόλπου δεν έχει τον µεγάλο πετρελαϊκό πλούτο των γειτόνων του, αποτελεί όµως παγκόσµιο ισλαµικό τραπεζικό κέντρο και στρατηγικό σύµµαχο των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας – εκεί βρίσκεται η έδρα του Πέµπτου Αµερικανικού Στόλου, βασική αποστολή του οποίου είναι η προστασία των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των πλωτών διαύλων του Κόλπου.

Ουάσιγκτον και Ριάντ έχουν έναν ακόµα λόγο να στηρίζουν το σουνιτικό καθεστώς: το βλέπουν ως ανάχωµα έναντι του σιιτικού Ιράν. «Η Τεχεράνη σαφώς και δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να υποθάλψει φασαρίες. Οµως τα αιτήµατα για µεταρρυθµίσεις των σιιτών στο Μπαχρέιν είναι θεµιτά και η γοητεία των εξτρεµιστών απλώς θα µεγαλώσει αν η κυβέρνηση συνεχίσει έτσι», σχολίαζαν χθες οι «New York Times», καλώντας την Ουάσιγκτον «να πιέσει περισσότερο» το καθεστώς στο Μπαχρέιν.

σε ο,τι αφορα το λιβυκό καθεστώς, δεν τίθεται καν ζήτηµα έξωθεν πιέσεων. Κι εντούτοις, το κύµα των διαδηλώσεων που σαρώνει τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή έφτασε, αν όχι να απειλεί, τουλάχιστον να ενοχλεί και τον εκκεντρικό συνταγµατάρχη που κυβερνά τη Λιβύη από το 1969. ∆υο λιβυκές εξόριστες οργανώσεις υποστήριζαν χθες πως η Αλ Μπάιντα βρίσκεται πλέον στα χέρια αντικυβερνητικών διαδηλωτών – η πόλη βρίσκεται κοντά στη Βεγγάζη, στην Κυρηναϊκή, τη βορειοανατολική περιοχή της Λιβύης που έχει µακρά ιστορία ανταγωνισµού µε τον Καντάφι. Σαφώς πιο αξιόπιστη θεωρείται η εκτίµηση του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα ∆ικαιώµατα πως 24 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν από ανθρώ πους του καθεστώτος, σχεδόν όλοι στη Βεγγάζη και την ΑλΜπάιντα, Τετάρτη και Πέµπτη.

«Μισθοφοροι από κεντροαφρικανικά κράτη» χρησιµοποιούνται εναντίον των διαδηλωτών και τραυµατίες πυροβολούνται καθώς µεταφέρονται σε νοσοκοµεία,σύµφωνα µε καταγγελίες που δηµοσίευε χθες η «Guardian». Λέγεται επίσης πως ένας γιος του Καντάφι, ο πρώην ποδοσφαιριστής Σαάντι, ανέλαβε τη στρατιωτική διοίκηση της Βεγγάζης, τον ραδιοσταθµό της οποίας πυρπόλησαν χθες βράδυ οι διαδηλωτές. Στην Τρίπολη πάντως κυκλοφορούν µόνο φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές.

Βασιλική αναδίπλωση µε υπόσχεση για εθνικό διάλογο
Στην Ιορδανία
συγκρούσεις
ανάµεσα σε υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαδηλωτές που ζητούν περισσότερες ελευθερίες και φθηνότερα τρόφιµα σηµειώθηκαν χθες και στην πρωτεύουσα αµµάν.
στην ύεµένη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες για όγδοη ηµέρα κατά του προέδρου Σάλεχ – το κίνηµα διαµαρτυρίας, όµως, µετρά όλο και περισσότερους νεκρούς. Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη στο αντεν, δεκάδες είναι στην πρωτεύουσα Σαναά και την Ταΐζ οι τραυµατίες από τις συγκρούσεις µε την αστυνοµία και υποστηρικτές τους καθεστώτος.


Στέλνουν την αντιπολίτευση στο ικρίωµα

Διαδήλωση «µίσους και οργής» έγινε χθες και στην Τεχεράνη, εκεί όµως ο στόχος ήταν οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, μιρ Χοσεΐν μουσαβί και μεχντί Καρουµπί. «Θάνατος στον μουσαβί, θάνατος στον Καρουµπί», «ο μουσαβί και ο Καρουµπί πρέπει να απαγχονιστούν», φώναζαν χιλιάδες οπαδοί του ιρανικού καθεστώτος τέσσερις ηµέρες µετά την πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Τεχεράνη από τον ∆εκέµβριο του 2009.

Κατά τη διάρκεια των καθιερωµένων προσευχών ο αγιατολάχ αχµάντ Τζανάτι δήλωσε πως οι ηγέτες της αντιπολίτευσης – οι οποίοι βρίσκονται από την περασµένη εβδοµάδα σε κατ’ οίκον περιορισµό – δεν χρειάζεται να απαγχονιστούν. «εχουν εκτελεστεί ήδη, έχουν χάσει την αξιοπιστία και το κύρος τους, έχουν χάσει τα πάντα», υποστήριξε. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου