"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Θύματα βίας οι μισές παντρεμένες γυναίκες

Τουλάχιστον το 50% των έγγαμων γυναικών στο Βιετνάμ έχουν υποστεί τουλάχιστον μία φορά βία, φυσική, σεξουαλική, συναισθηματική από το σύζυγό τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα στο Ανόι η βιετναμική κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη.
Το 34% των έγγαμων γυναικών παραδέχονται ότι υπέστησαν βία σεξουαλική ή φυσική από το σύζυγό τους σε κάποια στιγμή της ζωής τους, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο προσθέτοντας τη συναισθηματική βία (προσβολές, δημόσια ταπείνωση, απειλές) ο αριθμός αυξάνεται στο 58%.
Το 9% των γυναικών δηλώνουν ότι "τώρα" είναι θύματα φυσικής ή σεξουαλικής βίας.

Η μελέτη αυτή που δημοσιοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας σε βάρος των γυναικών είναι η πρώτη αυτού του τύπου που διενεργείται στην κομμουνιστική χώρα.
"Ενώ η συζυγική βία είναι γενικευμένη, το πρόβλημα εξακολουθεί να αποσιωπείται", είπε η Χενρίκα Τζάνσεν, η βασική συντάκτρια της μελέτης, υπογραμμίζοντας ότι πολλές από αυτές τις γυναίκες θεωρούν τη βία αυτή "φυσιολογική".
Στην έκθεση υπογραμμίζεται η άμεση ανάγκη να σπάσει η σιωπή, επιμένει ο Ζαν-Μαρκ Ολιβέ, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Βιετνάμ.
Τα παιδιά είναι επίσης θύματα βίας. Σχεδόν το ένα τέταρτο των γυναικών που έχουν ένα παιδί μικρότερο των 15 ετών, είπαν ότι το παιδί τους έχει ζήσει περιστατικό βίας από το σύζυγό τους.

Ακόμη το 3% των γυναικών που απάντησαν στις ερωτήσεις τις έρευνας ομολογούν ότι ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν καν συμπληρώσουν την ηλικία των 15 ετών, κυρίως από αγνώστους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου