"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κόλιν Πάουελ ζητεί εξηγήσεις από τη CIA για τα «βιολογικά όπλα» του Σαντάμ

Εξηγήσεις από τη CIA και την υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA) ζητεί ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, διότι δεν τον προειδοποίησαν ότι οι πληροφορίες περί ιρακινών βιολογικών όπλων, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, προέρχονταν από αναξιόπιστη πηγή.
Η αντίδραση του κ. Πάουελ έρχεται μετά τη δημόσια παραδοχή του Ιρακινού Ραφίντ Αχμέντ Αλουάν αλ-Τζανάμπι ότι όσα είχε πει στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (που τα μετέφεραν στις αντίστοιχες αμερικανικές) για το υποτιθέμενο ιρακινό πρόγραμμα βιολογικών όπλων ήταν ψέματα, τα οποία επινόησε για να βλάψει το καθεστώς του Σαντάμ. Αμφιβολίες για την αξιοπιστία του πληροφοριοδότη είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν από τον πόλεμο, καθώς είχε συλληφθεί να ψεύδεται τουλάχιστον μία φορά. Παρ' όλα αυτά οι πληροφορίες του αποτέλεσαν το βασικό επιχείρημα των ΗΠΑ και της ομιλίας του Πάουελ στον ΟΗΕ υπέρ της εισβολής στο Ιράκ (2003). Ο Πάουελ κάνει τώρα λόγο για παταγώδη αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών, που πρέπει να ερευνηθεί.
Ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζορτζ Τένετ, που βρίσκεται τώρα στη γραμμή του πυρός, υποστήριξε χθες στην ιστοσελίδα του ότι έμαθε για την αναξιοπιστία του Τζανάμπι «πολύ αργά», δηλαδή δύο χρόνια μετά την εισβολή. Ερωτώμενος αν κάτι τέτοιο είναι πιθανόν, ο Γερμανός πρώην ΥΠΕΞ Γιόσκα Φίσερ απάντησε «όχι». Κατά τον Φίσερ, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν λίγο καιρό πριν από τον πόλεμο ότι ο Τζανάμπι δεν ήταν ασφαλής πηγή και παρέδωσαν την κατάθεσή του στη CIA με συνημμένες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις.
Ανεξαρτήτως πάντως της αναξιοπιστίας του Τζανάμπι, θα περίμενε κανείς από τις μεγάλες δυνάμεις να μη στηριχθούν σε μία μόνο πηγή και να διασταυρώσουν τις όποιες πληροφορίες προτού ξεκινήσουν ολόκληρη εκστρατεία. Οταν όμως τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι απλώς ένα πρόσχημα, δεν έχει βεβαίως ιδιαίτερη σημασία αν όντως υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου