"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Φέρνουν φτηνούς εργάτες με ναυλωμένες πτήσεις Καλπάζει η αδήλωτη εργασία στις οικοδομές, απειλούνται απεργίες

Απώλειες μέχρι και 40 εκ. ευρώ καταγράφονται στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ετησίως, αφού οι εργολάβοι εργοδοτούν κοινοτικούς εργαζομένους προσφέροντάς τους εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς να πληρώνουν κοινωνικές ασφαλίσεις.


Το ποτήρι ξεχείλισε για τους Κύπριους οικοδόμους, οι οποίοι παρατηρούν το ξένο εργατικό δυναμικό και την εισροή κοινοτικών εργαζομένων -και μάλιστα πολλές φορές με ναυλωμένες πτήσεις-, να τους αντικαθιστά και να αυξάνει την ανεργία στην εγχώρια αγορά εργασίας.



Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου υποχρεώνει τους εργολάβους, μέσω των συμβολαίων που υπογράφουν, να εφαρμόζουν για τους εργαζομένους τους τούς όρους των Συλλογικών Συμβάσεων και των Εργατικών Νομοθεσιών στα έργα του δημοσίου, στην οικοδομική βιομηχανία παρατηρούνται κατάφωρες παραβιάσεις.



Παρά την οικονομική κρίση και παρά τη μείωση του τζίρου κατά 30% στον κλάδο, ο αριθμός των εργαζομένων στις κατασκευές παραμένει γύρω στις 40.000, όπως και πριν από την οικονομική κρίση, με τη διαφορά ότι σήμερα υπάρχουν 4.000 άνεργοι, που στην πλειοψηφία τους είναι Κύπριοι.



Στοιχεία για την αδήλωτη εργασία

Αποκαλυπτικά στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία κατά το μήνα Δεκέμβριο 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 238 επιθεωρήσεις εργολάβων, οι 24 ήταν αδήλωτοι ως εργολάβοι, χωρίς να καταβάλλουν Κοινωνικές Ασφαλίσεις, και χωρίς να καταβάλλουν ΦΠΑ. Από τους 492 εργαζόμενους 168 ήταν Ε/κ, εκ των οποίων 21 αδήλωτοι, 22 Τ/"κ" εκ των οποίων 9 αδήλωτοι, 219 κοινοτικοί, εκ των οποίων οι 85 ήταν αδήλωτοι, 65 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 48 αδήλωτοι και 46 από τους αλλοδαπούς ήταν παράνομα στην Κύπρο.



Ως διά μαγείας εμφανίζονται νεοεισερχόμενοι…

Επιβεβαίωθηκαν επίσης πληροφορίες ότι πραγματοποιούνται ναυλωμένες πτήσεις φορτωμένες με φτηνό εργατικό δυναμικό, στερώντας από τους άνεργους οικοδόμους την ευκαιρία να εργοδοτηθούν στα εργοτάξια. "Το πρόβλημα είναι ότι την ώρα που ξεκινούν νέα έργα, αντί να προσληφθούν Κύπριοι άνεργοι οικοδόμοι, προσλαμβάνονται νεοεισερχόμενοι, που εμφανίζονται ως διά μαγείας. Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται".



Στη φόρα τα ονόματα των εργολάβων

Στη δημοσιότητα είναι διατεθειμένες να δώσουν λένε οι συντεχνίες, τα ονόματα των εργολάβων που εργοδοτούν αδήλωτους εργαζομένους. Ενώ εμείς απλά να αναφέρουμε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί αλλά και τα συμφέροντα δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να το κάνει αυτό και ας μην παραπλανόνται οι αθώοι πολίτες. Από υποσχέσεις και λόγια χορτάσαμε, ειδικά τώρα που έρχονται εκλογές. Πράξεις όμως δεν βλέπουμε από κανένα σας.



Χωρίς κυρώσεις είμαστε βέβαιοι πως θα παραμείνουν οι παρανομούντες εργολάβοι, ο οποίοι βύθισαν στην ανεργία 4.000 συμπατριώτες μας, οι οποίοι εργολάβοι μόνο ζημιά προκαλούν στην τοπική οικονομία.


Εμείς διερωτόμαστε που είναι τώρα η κ. Σωτηρούλλα και ο κ. Συλικιώτης; Ή μόνο για τα δικαιώματα των ξένων νοιάζονται; Για τον καημένο Έλληνα της Κύπρου ποιος ενδιαφέρεται; Ή μήπως επειδή δεν προσφέρονται παχυλά επιδόματα, και δεν έχουν να κερδίσουν κάποιο χρηματικό αντίτιμο, άκρα του τάφου σιωπή;

Κανένα παραλήρημα δεν είδαμε τώρα από την κ. Χαραλάμπους. Με κανένα δεν έγινε αυτή την φορά έξω φρενών. Το θράσος σας δεν έχει όρια διότι προχτές παροτρύνατε τους παλαιστίνιους να επιτεθούν στους βουλευτές που τους μείωσαν τα επιδόματα. Μήπως τώρα είναι η σειρά των οικοδόμων να επιτεθούν;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου