"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Επιδίκασαν σε πατέρα διατροφή από τον γιο!

Ο πατέρας αποφάσισε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη όταν  πια το παιδί του τον έδιωξε από το σπίτι του, παρά τα σοβαρά  προβλήµατα υγείας που αντιµετώπιζε και έτσι η πρόεδρος  του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζύγισε τις ανάγκες  του ηλικιωµένου και τις οικονοµικές δυνατότητες του γιου,  υποχρεώνοντάς τον να δίνει κάθε µήνα 900 ευρώ διατροφή  στον πατέρα του (φωτογραφία αρχείου)

Αντίδικος µε το ίδιο του το παιδί αναγκάστηκε να βρεθεί ένας ηλικιωµένος πατέρας για να εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήµατα για την επιβίωσή του.

Το δικαστήριοβρέθηκε µπροστά σε µια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου ο πατέρας στράφηκε κατά του µονάκριβου παιδιού του, ζητώντας οικονοµική ενίσχυση για να µπορέσει να ζήσει. Με την προσφυγή του, µέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του Αγγελικής Αντωνέα, ζητούσεουσιαστικά ναορίσει η ∆ικαιοσύνη την οικονοµική βάση της σχέσης πατέρα και γιου, που εκ των πραγµάτων αποδείχθηκε πως ήταν στο «σηµείο µηδέν».

Η πρόεδρος του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζύγισε τιςανάγκες του ηλικιωµένου και τις οικονοµικές δυνατότητες του γιου, υποχρεώνοντάς τον να δίνει κάθε µήνα 900 ευρώ διατροφή στον πατέρα του. Ο πατέρας, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, αποφάσισε να καταφύγει στη ∆ικαιοσύνη όταν πια το παιδί του τον έδιωξε από το σπίτι του, παρά τα σοβαρά προβλήµατα υγείας που αντιµετώπιζε. Ετσι βρέθηκε να είναι φιλοξενούµενος εκ περιτροπής στα σπίτια των αδελφών του.

Μόνο που και εκείνες αντιµετωπίζουν προβλήµατα υγείας αλλά και οικονοµικές δυσκολίες, µε αποτέλεσµα να µην έχουν τη δυνατότητα να του εξασφαλίσουν καλές συνθήκες διαβίωσης.

Το µοναδικό του έσοδο, όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, είναι η σύνταξή του που ανέρχεται σε 679,36 ευρώ τον µήνα και άλλα 230 ευρώ ΕΚΑΣ. Αντίθετα, ένα σπίτι που είχε στην ιδιοκτησία του το είχε πουλήσει στο παρελθόν και για τον λόγο αυτόν βρίσκεται τώρα… περιπλανώµενος σε διαφορετικά συγγενικά του σπίτια.

Μετά τον θάνατο της συζύγου του ο ηλικιωµένος υπέστη εγκεφαλικά επεισόδια και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αυχενική µυελοπάθεια, για την αντιµετώπιση της οποίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέµβαση. Παρά τη µερική βελτίωση παρέµεινε µε βαριά τετραπάρεση, δυσχέρεια βαδίσεως, η οποία επιδεινώθηκε και σήµερα πια – κατά τα αναφερόµενα στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης – αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί και καθίσταται απαραίτητη η βοήθεια τρίτου προσώπου.

«Οι αναγκαίες δαπάνες διατροφής του, στις οποίες περιλαµβάνονται τα έξοδα διαµονής, διατροφής, αµοιβής οικιακής βοηθού, ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, κατά το µέρος που δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό του φορέα, ανέρχονται στο ποσό των 1.800 ευρώ», επισηµαίνεται στην απόφαση καταδεικνύοντας µε στοιχεία και αριθµούς την αδυναµία διατροφής του ηλικιωµένου. Αντίθετα, ο γιος του διαµένει σε ιδιόκτητο διαµέρισµα και από την εργασία του έχει ελάχιστες µηνιαίες αποδοχές 5.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι ο πατέρας είναι ουσιαστικά άπορος ενώ ο γιος εύπορος οδήγησε τη ∆ικαιοσύνη στην απόφαση της καταβολής της µηνιαίας διατροφής των 900 ευρώ. Σηµειώνεται µάλιστα ότι µε την καταβολή της διατροφής δεν αλλάζει το επίπεδο της δικής του διαβίωσης. Ετσι ο γιος υποχρεώθηκε να πληρώνει τα 900 ευρώ και µάλιστα µέσα στο πρώτο τριήµερο κάθε µήνα ή µε το νόµιµο τόκο σε περίπτωση καθυστέρησης. Η δικαστική λειτουργός µάλιστα επέβαλε στον γιο να καλύψει και µέρος των δικαστικών εξόδων που πλήρωσε ο πατέρας του για να διεκδικήσει τα έξοδα διατροφής του.

Η δικαστική αυτή απόφαση (υπ’ αριθµόν 3177/2010) είναι µία από τις λίγες που υπάρχουν στο νοµολογιακό αρχείο, καθορίζοντας τα όρια της υποχρέωσης διατροφής των ενήλικων παιδιών προς τους γονείς τους.
Η Δικαιοσύνη όρισε ουσιαστικά την οικονοµική βάση της σχέσης πατέρα - γιου
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
«οι αναγκαίες δαπάνες διατροφής και ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης του πατέρα, κατά το µέρος που δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό του φορέα, ανέρχονται στο ποσό των 1.800 ευρώ», επισηµαίνεται στην απόφαση καταδεικνύοντας µε στοιχεία και αριθµούς την αδυναµία διατροφής του ηλικιωµένου.
αντίθετα, ο γιος του διαµένει σε ιδιόκτητο διαµέρισµα και από την εργασία του έχει ελάχιστες µηνιαίες αποδοχές 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου