"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η αβάσταχτη μοναξιά του Γ. Παπακωνσταντίνου

Στη γωνία βρίσκεται από εχθές το βράδυ για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συνάδελφοί του υπουργοί, αλλά και βουλευτές του καταλογίζουν βιασύνη και πρόωρο ενθουσιασμό για την αποτυχημένη τελικώς προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank. Το κλίμα βέβαια για τον ίδιο είναι ήδη επιβαρυμένο μετά τη διάσταση απόψεων που φαίνεται να έχει προκύψει με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 50 δις. Τα δύο θέματα έχουν προκαλέσει ξανά αναταραχή σε πολλούς βουλευτές, που αναμένεται να εκδηλωθεί πολύ σύντομα.
Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα πολλοί μιλούν για μια «επικοινωνιακή» διαφωνία με τους τροϊκανούς, ωστόσο η αποκάλυψη από πλευράς Πολ Τόμσεν, εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα περί των 50 δις, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε αναφέρει τίποτα προηγουμένως, προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Τελικώς το θέμα των 50 δις είναι πραγματικότητα, αυτό όμως που δεν έχουν μάθει βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα είναι αν αποτελεί μέρος του μνημονίου ή στόχος του κ. Παπακωνσταντίνου.
Παρ’ όλα αυτά εχθές κινδύνευσε (αν το αποφύγαμε τελικά…) να πληγεί για ακόμη μια φορά η αξιοπιστία της χώρας. Την ώρα που είχαν «φουντώσει» η φήμες και μετά την ανακοίνωση της πρότασης από την Εθνική Τράπεζα, η Wall Street πήγαινε «τρένο», αφού παίχτηκαν περισσότερα από 140 εκατομμύρια δολάρια στη μετοχή της Εθνική… Μέσα σε αυτή την πανηγυρική ατμόσφαιρα ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση ικανοποίησης της πρωτοβουλίας των δύο τραπεζών. Λίγες ώρες μετά αποδείχθηκε ότι η υπουργική ανακοίνωση ή ήταν πολύ αδύναμη ή πολύ βιαστική. Βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εκτιμούν ότι ο υπουργός έγινε μέρος της αποτυχίας χωρίς λόγο.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τον υπουργό Οικονομικών. Η δημοσιοποίηση της τέταρτη έκδοσης του μνημονίου θα τον φέρει για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος. Το θέμα είναι αν η στήριξη που απολαμβάνει από το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι αρκετή ώστε να μην υπάρξουν και άλλες διαρροές βουλευτών σε μια μελλοντική ψήφιση ενός εκ των «δύσκολων» νομοσχεδίων που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου