"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Η Πορτογαλία σε διαμάχη με τη Βόρεια Ευρωζώνη»


Η Πορτογαλία βρίσκεται σε διαμάχη με τη Γερμανία και άλλες χώρες της Βόρειας Ευρωζώνης σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το δημοσίευμα, με τίτλο: "Η Λισαβόνα στα μαχαίρια με τη Βόρεια Ευρωζώνη", αναφέρει ότι η Γερμανία απέρριψε την πρόταση που υποστηρίζει η Πορτογαλία - όπως και άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης - να επιτραπεί στο ΕΤΧΣ να αγοράζει ομόλογα των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρηματοδότησή τους από τις αγορές.
Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν χώρες της Ευρωζώνης που θεωρούν ότι η Πορτογαλία δεν έχει κάνει αρκετά για να θέσει υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά της και ότι το επιχείρημα αυτό μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης αυτό το μήνα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Ζοζέ Σόκρατες συναντάται σήμερα στο Βερολίνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η χώρα θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.
Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει δηλώσεις του υπεύθυνου για τις επενδύσεις σε τίτλους σταθερού εισοδήματος της γαλλικής εταιρίας Axa κ. Κρίστοφερ Ίγκο, ο οποίος υποστήριξε ότι η Πορτογαλία θα δεχθεί ένα σχέδιο διάσωσης τις επόμενες εβδομάδες.
Ο κ. Σόκρατες, ωστόσο, αναφέρουν οι Financial Times, είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται να ζητήσει βοήθεια. Σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα είπε ότι "η Ευρώπη έχει κάνει ήδη πολλά λάθη, μη αναγνωρίζοντας ότι η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, γιατί το πρόβλημα είναι συστημικό". Οι δηλώσεις της Λισαβόνας για "καθυστερήσεις και δισταγμούς" της Ευρωζώνης όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΤΧΣ θεωρούνται ως κριτική προς τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου