"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ενας Ελληνας στην αυλή του Σουλτάνου

Ενας Ελληνας στην αυλή του Σουλτάνου
ο δρ Ηλίας Νικολακόπουλος στους βασιλικούς στάβλους της Μασκάτ.(φωτο Κ. Λακαφώσης)

Ο 41 χρονος Ηλίας Νικολακόπουλος, εργάζεται στους βασιλικούς στάβλους του Ομάν έναντι αδρής αμοιβής
Αθήνα


Στην Ελλάδα, το τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν αναγνώριζε το πτυχίο του ως κτηνίατρος, καθώς ήταν από τους πρώτους που αποφάσισαν να σπουδάσουν σε χώρα του ανατολικού μπλοκ – συγκεκριμένα στη Βουλγαρία. Τελικά του βγήκε σε καλό. Εδώ και πέντε χρόνια ο δρ
Ηλίας Νικολακόπουλος, 41 ετών, εργάζεται στους βασιλικούς στάβλους του Σουλτανάτου του Ομάν, στην πρωτεύουσα Μουσκάτ και αποτελεί μέλος μιας ομάδας κτηνιάτρων που είναι υπεύθυνοι για την υγεία 800 αλόγων. Πολλά από τα αυτά τα άλογα έχουν κερδίσει σημαντικούς διεθνείς αγώνες και η αξία τους αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.
«Το 2005 έφτασα πια στο... αμήν με το ελληνικό κράτος, τη γραφειοκρατία και την αποθέωση του μέσου που το χαρακτηρίζει. Οντας κάτοχος διδακτορικού στην αναπαραγωγή των ίππων, αποφάσισα να στείλω το βιογραφικό μου στους βασιλικούς στάβλους διάφορων αραβικών χωρών», λέει στο «Βήμα» ο κ. Νικολακόπουλος.
«Το Ομάν ήταν το πρώτο που απάντησε. Ολες οι προσλήψεις που αφορούν τη βασιλική αυλή γίνονται μέσα από συνεντεύξεις που κάνουν "κυνηγοί κεφαλών" που είναι εγκατεστημένοι στο Λονδίνο. Δεν χρειάστηκε – ούτε και γινόταν – να βάλω οποιοδήποτε μέσο για να πάρω τη θέση». Πέρα από την φροντίδα των αλόγων, η ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ. Νικολακόπουλος είναι υπεύθυνη για την υγεία για ενός μεγάλου αριθμού παραγωγικών θηλαστικών (αγελάδες, κατσίκες κτλ.) ενός ζωολογικού κήπου και ενός κέντρου αναπαραγωγής θηλαστικών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλεπούδες, λύκους, λεοπαρδάλεις, ύαινες, γύπες, γεράκια και φυσικά όρυξ, τις μεγάλες αντιλόπες με μακριά μυτερά κέρατα που ζουν σε μεγάλους πληθυσμούς στο Ομάν. «Αρκετά από τα ζώα που υπάρχουν εδώ δεν τα είχα ξαναδεί πριν. Αλλά φυσικά ξέροντας κάποια βασικά πράγματα και διαβάζοντας δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να το μάθεις» λέει.

«Επίγειος παράδεισος»
Και μόνο ο τίτλος – σουλτάνος – του εδώ και 40 χρόνια ανώτατου άρχοντα του Ομάν Καμπούς αλ Σαϊντ, φανερώνει απολυταρχική διακυβέρνηση και εξοντωτικές ποινές σε όσους υφιστάμενους κάνουν το παραμικρό λάθος ή εκφράσουν την παραμικρή διαφωνία. Ο κ. Νικολακόπουλος έρχεται να διαλύσει αυτή την αντίληψη. «Μιλάμε για ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο, paradise bubble (παραδεισένια φούσκα), το λέμε με τους φίλους μου. Εχω συζητήσει το θέμα με πολλούς γηραιούς Ομανούς. Οταν ο Σουλτάνος ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 1970, το Ομάν ήταν ακόμα στην εποχή των Βεδουίνων. Σήμερα η ετήσια ανάπτυξη είναι σταθερά στο 6-7%. Ακόμα και το μικρότερο χωριό έχει το δικό του νοσοκομείο, σχολείο και τέλειο οδικό δίκτυο. Και όλα αυτά με μια δόμηση που δεν θυμίζει τα εμιράτα με τους ουρανοξύστες, αλλά τις Χίλιες και μία νύχτες».
Η χώρα του νοτιοανατολικού άκρου της αραβικής χερσονήσου με τα τρία εκατομμύρια πληθυσμού, αναστατώθηκε πρόσφατα – όπως και οι περισσότερες αραβικές χώρες – από διαδηλώσεις με αιματηρή κατάληξη. Ο κ. Νικολακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι το Ομάν δεν μπορεί να συγκριθεί με την Τυνησία ή την Αίγυπτο. «Οι διαδηλώσεις είχαν να κάνουν με ανθρώπους που διαμαρτύρονταν για κάποιες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Αυτό που χαρακτηρίζει όμως τον Σουλτάνο και την κυβέρνησή του είναι η άμεση ανταπόκριση σε οποιοδήποτε λαϊκό αίτημα» λέει ο κ. Νικολακόπουλος ο οποίος εξάρει και τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του σουλτανάτου. «Πολλοί Ελληνες ακούνε Περσικός Κόλπος και φαντάζονται μια ζωή μουντή, μίζερη και φυσικά ανδροκρατούμενη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Βλέπεις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντίλα, να σπουδάζουν με κρατικές υποτροφίες, να συμμετέχουν ακόμα και σε κυβερνητικά αξιώματα».

«Επέμεναν να με βοηθήσουν»
Για το λαό του Ομάν έχει μόνο τα καλύτερα να πει. «Η λέξη ευγενείς δεν αρκεί για να τους περιγράψει. Ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω τσακωθεί με άνθρωπο εδώ είναι γιατί επέμεναν να με βοηθήσουν όταν με έπιασε λάστιχο» λέει.
Ο ίδιος δεν σκέφτεται ούτε στιγμή να επιστρέψει στη χώρα μας και μάλιστα συμβουλεύει οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει το επαγγελματικό βήμα στο Σουλτανάτο. «Είναι αρκετά δύσκολο βέβαια, μιας και εδώ υπάρχει προτεραιότητα για τους ντόπιους όσον άφορα τις θέσεις εργασίας. Ομως ευκαιρίες πάντα υπάρχουν» τονίζει.
Αλλωστε έχει ήδη βοηθήσει έλληνες επιχειρηματίες, που θέλησαν να επενδύσουν στην αραβική χώρα. «Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος είναι να βρεις έναν ομανό συνεταίρο και να τον τοποθετήσεις ως αντιπρόσωπό σου. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται εμπιστοσύνη».

Ροντέο στη Σχάρα
Την 1
η Ιανουαρίου του 2011 ο κύριος Νικολακόπουλος είχε την εύκαιρα δουλέψει σε ένα τεράστιο ιππικό σόου που έγινε για να εορταστούν τα 40 χρόνια του σουλτάνου στην εξουσία. «Πήρε μέρος η παγκόσμια αφρόκρεμα όσων αφορά τα ιππικά θεάματα. Ηρθαν κοζάκοι ιππείς, καβαλάρηδες του ροντέο από την Οκλαχόμα ακόμα και ελβετοί σκιέρ με άλογα. Αλλωστε ο Σουλτάνος λατρεύει τα άλογα και παρά την ηλικία του είναι δεινός ιππέας».

Πουλιόπουλος Γιώργος - Φώτο : Κ. Λακαφώσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου