"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Απορρίπτουν χερσαία επέμβαση οι εξεγερμένοι της Λιβύης


Οι αντικαθεστωτικοί στη Βεγγάζη καλωσόρισαν τα αεροπορικά πλήγματα από τις διεθνείς δυνάμεις κατά στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, όμως απορρίπτουν μια χερσαία ξένη επέμβαση.
Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Άχμεντ Ελ-Χάσι, δήλωσε: «Η επιτροπή απορρίπτει το να έρθουν επιτόπου ξένα στρατεύματα, όμως ενθαρρύνουμε το βομβαρδισμό του στρατού του Καντάφι».
Ο Ελ-Χάσι τόνισε ότι οι εξεγερμένοι έχουν στόχο να καταλάβουν την πρωτεύουσα Τρίπολη, όμως θέλουν να το πράξουν χωρίς ξένη επιθετική δράση.
Την ίδια ώρα, η πληροφορία περί θανάτου του γιου του Καντάφι, Χαμίς, παραμένει ανεπιβεβαίωτη.
Το θάνατο ενός από τους γιους του Καντάφι μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ, πηγές όμως της λιβυκής κυβέρνησης διαψεύδουν την πληροφορία.
Πρόκειται για τον Χάμις, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε το Σάββατο, όταν ένας πιλότος της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος του στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται ο Καντάφι και κάποιοι από τους συγγενείς του.
Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, ο Χάμις Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του, μετά από σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Arabian Business, κατέληξε λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη από την επίθεση.
Ο Χάμις ηγούνταν της 32ης ταξιαρχίας που επιχειρούσε κατά των δυνάμεων των εξεγερμένων.
Πρόκειται για τον έκτο κατά σειρά γιο του Λίβυου ηγέτη, από τα συνολικά επτά παιδιά του. Είχε αποφοιτήσει από τη στρατιωτική ακαδημία της Τρίπολης, ενώ είχε εκπαιδευτεί περαιτέρω στη στρατιωτική ακαδημία της Μόσχας.
Κυβερνητική πηγή σχολίασε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για «ανόητες πληροφορίες».

 

Άμαχοι ως ανθρώπινες ασπίδες
Πηγές των αντικαθεστωτικών υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι στη Μιζουράτα μεταφέρουν αμάχους από κοντινές πόλεις για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Η πληροφορία, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και δεν υπήρξε οποιοδήποτε σχόλιο από πλευράς κυβερνητικών αξιωματούχων.
Για το ζήτημα των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Φρανσουά Μπαρουέν, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θανάτους αμάχων εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών των διεθνών δυνάμεων.
Στο ίδιο θέμα, η παρουσία αμάχων οδήγησε και τη βρετανική πολεμική αεροπορία να ακυρώσει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μία από τις δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον της Λιβύης.
"Την ώρα που οι Tornado GR24 της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας πλησίαζαν το στόχο, πληροφορίες έκαναν λόγο για την παρουσία κάποιων αμάχων στην περιοχή. Κατά συνέπεια, ελήφθη η απόφαση να μην επιτεθούμε", αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.
Η απόφαση αυτή "υπογραμμίζει τη δέσμευση της Βρετανίας να προστατεύσει τους άμαχους", τονίζει το υπουργείο, εντάσσοντας τις βρετανικές επιθέσεις στο πλαίσιο της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Νέες κυρώσεις από την Ε.Ε.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν νέες κυρώσεις σε βάρος λιβυκών χρηματοπιστωτικών «οντοτήτων» και κυβερνητικών αξιωματούχων.
Οπότε, προστίθενται 11 νέα πρόσωπα στον κατάλογο των 27 ατόμων, η περιουσία των οποίων ήδη είχε «παγώσει». Επιπλέον, έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.
Προς το παρόν, η Ε.Ε. δεν έχει επιβάλει κυρώσεις με στόχο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης, παρά την απόφαση του ΟΗΕ για κυρώσεις σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής National Oil Company (NOC).

Σκεπτικισμός για τις αεροπορικές επιδρομές
Οι συμμαχικές επιχειρήσεις έχουν διακοπεί, όμως τις πρωινές ώρες χτύπημα από πύραυλο δέχτηκε το διοικητικό κτίριο στο σύμπλεγμα κατοικιών του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, που αποτελούσε κέντρο «διοίκησης και ελέγχου» των λιβυκών δυνάμεων.
Παράλληλα, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι σκοπός της διεθνούς συμμαχίας είναι η εφαρμογή της απόφασης1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όχι η εξόντωση του Μουαμάρ Καντάφι.
Στην Ευρώπη μεγαλώνει ο σκεπτικισμός για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως εκφράστηκε από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Κύπρο. Ταυτόχρονα, η Βρετανία, η Φινλανδία και η Ισπανία απορρίπτουν τις επικρίσεις και προασπίζονται την εφαρμογή της απόφασης.
.newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου