"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Πρόκληση Νταβούτογλου: «Το Καστελόριζο ανήκει...στη Μεσόγειο»!



Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγα 24ωρα πριν αρχίσει την επίσκεψη-πρόκληση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει περιοδεία στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη στη Καθημερινή και τον Αλ.Παπαχελά.
«Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου,η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων,συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης.Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο»,είπε ο Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, Δ. Δρούτσα, και την Τετάρτη θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, απ' όπου θα αρχίσει τη διήμερη περιοδεία του, με σταθμούς την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, καταλήγοντας την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, για «προσκύνημα» στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.
Ο εμπνευστής του δόγματος του νεοοθωμανισμού προωθεί συστηματικά την αντίληψη ότι το ενδιαφέρον και τα δικαιώματα της Τουρκίας απλώνονται σε όλες τις περιοχές, στις οποίες είτε υπάρχουν μουσουλμανικές μειονότητες είτε έντονη παρουσία της οθωμανικής κληρονομιάς, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η περιοδεία του στη Θράκη και στην Κεντρική Μακεδονία.
Η επιλογή της Καβάλας δεν είναι καθόλου τυχαία, μια και η πόλη έχει ξεχωριστή συμβολική σημασία στην οθωμανική κουλτούρα ως γενέθλιος τόπος του Αλή Πασά, ιδρυτή της αιγυπτιακής δυναστείας.
Ο κ. Νταβούτογλου, μάλιστα, θα διανυκτερεύσει στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», το οποίο χτίστηκε το 1817 από τον ίδιο τον Αλή Πασά.
Η επέκταση του ενδιαφέροντος της Τουρκίας και στις εκτός Θράκης περιοχές συνδέεται και με το αίτημα που έχει υποβληθεί για να λειτουργήσει παλαιό τζαμί, το Ζιντζιρλί, στον Νομό Σερρών.
Ο κ. Νταβούτογλου από την Αλεξανδρούπολη θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, όπου στο τουρκικό προξενείο θα δεχθεί και τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης», της οποίας πλέον προΐσταται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και θα επισκεφθεί το Γενί Τζαμί.
Στην Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον ψευδομουφτή Μέτε (εφόσον ο ψευδομουφτής δεν θα συμμετάσχει στην υποδοχή στο προξενείο) και οι τοπικοί παράγοντες έχουν ζητήσει να περάσει έστω και συμβολικά από τα γραφεία της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου