"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέα παρέμβαση Ομπάμα στο Βερολίνο για Ελλάδα - Ιρλανδία



Του Γιάννη Αγγέλη

Ημέρες του Απρίλη του 2010 θύμισε η χθεσινή επίσκεψη-παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ στην Γερμανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με διπλωματικές πηγές άσκησε ισχυρή πίεση στον Υπ. Οικονομικών κ. Σόϊμπλε, όπως και στους κ.κ. Τρισέ και Βέμπερ για άμεση ανάληψη δράσης ώστε να παρασχεθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης του χρέους σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες ανάλογες εκείνων της άνοιξης του 2010.

Ο κ. Ομπάμα έχει δημοσίως υποστηρίξει ότι πριν από ένα χρόνο η παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Ελλάδας στάθηκε η αφορμή για να ανατραπεί ο σχεδιασμός ανάκαμψης της αμερικάνικης οικονομίας με το πρώτο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης.

Τότε ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνικά πιέσει την κα Μέρκελ στις 29 Απριλίου να επισπεύσει την απόφαση για την δρομολόγηση της απόφασης παροχής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Τώρα ο κ. Γκάϊτνερ πιέζει και την Γερμανία να αναλάβει πρωτοβουλία αποφάσεων στις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου και να παράσχει μια "προσεκτικά προετοιμασμένη χρηματοοικονομική βοήθεια" ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, οι οποίες έχουν δρομολογήσει και εφαρμόζουν προγράμματα "απίστευτα δύσκολα".

Η ανησυχία των ΗΠΑ αυτή την φορά είναι διπλή, καθώς μια επιδείνωση της κατάστασης στην κρίση του χρέους στην Ευρωζώνη μέσα σε συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Β. Αφρική και στις τιμές του πετρελαίου, απειλεί και πάλι την προσπάθεια για ανάκαμψης της οικονομίας στις ΗΠΑ με το δεύτερο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης, που "τρέχει" από το περασμένο φθινόπωρο.

.capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου