"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από μια πυρηνική καταστροφή

japan
Σε πυρηνικό κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα, αφού εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας λειτουργούν στην γειτονιά μας και μια σειρά άλλα σχεδιάζεται να κατασκευαστούν σε σεισμογενές έδαφος… ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ, Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» Δρ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε.Ω.» και το elora ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ: «Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».
Η «ΜΑΧΗ» κυρίως με τη ραδιενέργεια και την πυρηνική καταστροφή συνεχίζεται στην πολύπαθη Ιαπωνία μετά το μεγάλο φρικαλέο σεισμό των 9 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής, το αποτρόπαιο καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε και τους μικρότερους αλλά πάντοτε ισχυρούς σεισμούς που επακολούθησαν, με αποτέλεσμα όλων αυτών την απροσδόκητη μεγάλη φρίκη από τις βλάβες στους πυρηνικούς αντιδραστήρες εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής της περιοχής Φουκουσίμα και την έκκληση επικίνδυνης ραδιενέργειας.
Και ενώ τα ανωτέρω τραγικά συμβάντα προκάλεσαν χιλιάδες θύματα στην άτυχη χώρα που τραυματίστηκε βαρύτατα και ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, δέος και αγωνία το δράμα της, ένας ειδικός, ο επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο» Δρ. Νίκος Κατσαρός, μιλάει αποκλειστικά στην «Ε.Ω», απαντώντας συνοπτικά σε μια σειρά ερωτήσεις του συνεργάτη μας Κώστα Παπαπαναγιώτου.
Τα όσα μας είπε ο Δρ. Κατσαρός έχουν ως ακολούθως:katsaros2«Ο σεισμός των 9 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Ιαπωνία και το καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε, έπληξαν ολέθρια τη χώρα αυτή και ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα των τελευταίων εκατό ετών, ενώ μαζί με τον σεισμό και το επακολουθήσαν τσουνάμι στην Ινδονησία ήταν τα συγκλονιστικά γεγονότα που καλύφθηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τα παγκόσμια ΜΜΕ και οι εικόνες που μεταδόθηκαν από αυτά συγκλόνισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Και ενώ οι Ιαπωνικές Αρχές έδωσαν με κάθε λεπτομέρεια πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των εν λόγω πρωτοφανούς καταστροφικότητας γεγονότων, ήταν φειδωλές και δεν έλεγαν την αλήθεια όσον αφορά την επικινδυνότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων, των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων της περιοχής Φουκουσίμα (που απέχει 250 χιλιόμετρα από το Τόκιο) από τους σεισμούς και τα απρόβλεπτα συμβάντα που επακολούθησαν.
Σήμερα, η Ιαπωνία, διαθέτει πενήντα πυρηνικούς αντιδραστήρες από τους οποίους και παράγει μεγάλο μέρος της απαιτούμενης για την χώρα ηλεκτρικής ενέργειας. Ολοι αυτοί οι αντιδραστήρες έκλεισαν αμέσως μετά τον σεισμό, αλλά, πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι όταν λέμε «κλείνουμε» έναν πυρηνικό αντιδραστήρα αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται αμέσως εκτός λειτουργίας, γιατί το πυρηνικό καύσιμο εξακολουθεί να «καίγεται», δηλαδή να παράγει υψηλή πίεση και θερμοκρασία και συνεπώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
Γι’ αυτό και πρέπει να ψύχεται συνεχώς. Δυστυχώς, τα συστήματα ψύξης στους πυρηνικούς αντιδραστήρες 1,2,3 και πιθανόν 4 της περιοχής Φουκουσίμα δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά. Και στον αντιδραστήρα 1 για να αποφευχθεί έκρηξη στην καρδιά του, η οποία θα απελευθέρωνε τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας μολύνοντας με αυτή την ατμόσφαιρα, οι αρμόδιοι προκάλεσαν οι ίδιοι μια μικρότερη έκρηξη με στόχο να ελαττώσουν την πίεση που είχε δημιουργηθεί.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απελευθερωθεί ραδιενέργεια και να σχηματισθεί ραδιενεργό νέφος στην ατμόσφαιρα που μόλυνε την γύρω περιοχή, ενώ οι ιαπωνικές Αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν περίπου 200.000 άτομα σε ακτίνα πέραν των είκοσι χιλιομέτρων από το συγκρότημα των πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων της περιοχής Φουκουσίμα και να συστήσουν στους κατοίκους από είκοσι έως τριάντα χιλιόμετρα να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.
Οι ελεγχόμενες εκρήξεις συνεχίστηκαν και  στους αντιδραστήρες 2 και 3, με αποτέλεσμα το σχηματισθέν ραδιενεργό νέφος να κινηθεί και να ευρίσκεται – ευτυχώς – πάνω από την θάλασσα, ενώ ένα ασθενές τμήμα του βρίσκεται πάνω από το Τόκιο, που έχει πληθυσμό τριάντα πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Ολοι αυτοί εξυπακούεται ότι έχουν τρομοκρατηθεί  και περνούν δύσκολες ώρες. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας με μεγάλη καθυστέρηση αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια ειδικών εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, αλλά όπως φαίνεται εξακολουθεί να μην λέει όλη την αλήθεια για τα επίπεδα της ραδιενέργειας τόσο στους Ιάπωνες όσο και στην διεθνή κοινότητα. Ετσι συμβαίνει ό,τι συνέβη και σε μια ανάλογη περίπτωση, όταν μετά το επίσης ολέθριο δυστύχημα στο Τσερνομπίλ, με τα πάρα πολλά θύματα, οι ανακοινώσεις της τότε ΕΣΣΔ δεν ήταν ειλικρινείς…
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρχουν επιπτώσεις ανάλογες με αυτές του Τσερνομπίλ, όπου ο πυρηνικός αντιδραστήρας ήταν παλαιάς τεχνολογίας και βρισκόταν σε λειτουργία όταν έγινε πυρηνική έκρηξη, ενώ στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα δεν συνέβη το ίδιο.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωση πυρηνικής έκρηξης (τήξη του αντιδραστήρα) οι επιπτώσεις θα είναι απελευθέρωση ραδιενέργειας και δημιουργία ραδιενεργού νέφους που θα επηρεάσει την Ιαπωνία και πιθανόν τις γειτονικές χώρες. Εάν δε προεκτάσεις του ραδιενεργού νέφους φθάσουν μέχρι την Ευρώπη προβλέπεται ότι δεν θα την επηρεάσουν.
Όμως το τραγικό αυτό δυστύχημα στη Φουκουσίμα ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το ζήτημα των πυρηνικών αντιδραστήρων  που βρίσκονται  σε χώρες γειτονικές με την Ελλάδα και άλλων που σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σ’ αυτές. Και αρχικά θ’ αναφερθούμε στους αντιδραστήρες του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία, που είναι γερασμένοι, παλαιάς τεχνολογίας και δεν έχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, ενώ βρίσκονται και λειτουργούν σε σεισμογενή περιοχή μιας χώρας που διαθέτει χαμηλή πυρηνική τεχνολογία.
12-13g
Με αφορμή τα τραγικά συμβάντα στην Ιαπωνία, που έχουν τρομοκρατήσει ολόκληρο τον κόσμο, θέλω να τονίσω ότι η χώρα μας πρέπει να ζητήσει άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας οι αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι να λειτουργήσουν με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και με ασφαλή διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων.
Οσον αφορά τώρα τους τρεις σχεδιαζόμενους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία (στην Σινώπη, το Ακούγιου και έναντι της Χίου – κοντά στη Σμύρνη) η εκεί κατασκευή τους είναι φοβερά επικίνδυνη, όχι μόνο λόγω της σεισμικότητας των περιοχών αυτών και της χαμηλής πυρηνικής τεχνολογίας της Τουρκίας αλλά και του κινδύνου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα η αδίστακτη γειτονική χώρα με αυτόν τον τρόπο. Πυρηνικοί αντιδραστήρες σχεδιάζεται να λειτουργήσουν επίσης στο Δυρράχιο της Αλβανίας, στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο και στην Ρουμανία, πέραν των δύο αντιδραστήρων που λειτουργούν εκεί.
Και ξανατονίζω, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας οι εν λόγω αντιδραστήρες να λειτουργήσουν με όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας και  διαχείρισης των ραδιενεργών αποβλήτων. Τέλος, θα πρέπει να επανεξετασθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση το όλο θέμα της απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων, ενώ όλοι πρέπει να διδαχτούμε από τον πυρηνικό εφιάλτη στην Ιαπωνία, που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλον τον κόσμο».
Ε.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου