"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Καινοτομία για τους ανέργους φέρνει η κυβέρνηση


Η συγκράτηση της ανεργίας, με αιχμή την κοινωφελή εργασία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπουργό Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη.

Τα μέτρα κατά της ανεργίας θα πάρουν το «πράσινο φως» στη συνεδρίαση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθούν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, ενώ σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται η σύσταση μιας νέας μορφής κοινωνικών επιχειρήσεων, στην οποία θα απορροφώνται άνεργοι, που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους σε δήμους και περιφέρειες.


Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός έχει προσωπικά ασχοληθεί με αυτήν την καινοτομία, λόγω της εμπειρίας του στο εξωτερικό.


Στόχος είναι η εξασφάλιση 60.000 έως 70.000 θέσεων εργασίας για το 2011, μέσα από Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Εργασίας (ΤΟΠΣΑ), (Προϋπολογισμός 200 εκατομμύρια ευρώ), από το νέο θεσμό των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και από τα Ειδικά Προγράμματα απασχόλησης για ευπαθείς ομάδες (Προϋπολογισμός 80 εκατομμύρια ευρώ).


Τα προγράμματα θα αφορούν στην επιδότηση θέσεων εργασίας ή ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στην ενίσχυση ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι επιστήμονες, ενώ θα ενισχυθούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.


Οι περιφέρειες θα επιδοτηθούν με 280 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προσλάβουν ανέργους ή να "αγοράσουν" τις υπηρεσίες των εταιρειών που θα συστήσουν οι άνεργοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας (βοήθεια στο σπίτι, συντήρηση χώρων πρασίνου, καθαρισμός ακτών, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά.).


Συζητήθηκε μάλιστα και το καθεστώς ασφάλισης των ανέργων ως εταίρων στις νέες επιχειρήσεις, οι οποίοι, σύμφωνα με τις προτάσεις που εξετάζονται, θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ με χαμηλότερο ασφάλιστρο.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου