"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υεμένη

Από τη σημερινή αιματοχυσία στη Σαναά


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Υεμένη ο πρόεδρος της χώρας, Αλι Αμπντάλα Σάλεχ ύστερα από την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις του προέδρου άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών σήμερα στην πρωτεύουσα Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πενήντα άνθρωποι. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι δεν ενεπλάκησαν αστυνομικοί στις ταραχές και ότι οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και πολιτών. 


Η αντικυβερνητική διαδήλωση έγινε αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής καθώς οι προσκυνητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία έξω από το τζαμί και δίπλα στο Πανεπιστήμιο.

Από τα πυρά που προέρχονταν και από ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων και τις στέγες τραυματίστηκαν άλλοι 240 διαδηλωτές.

Τη λύπη του για ό,τι έγινε εξέφρασε ο πρόεδρος ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέπραξε σφαγή και τόνισε ότι ύστερα από αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός.

«Αυτό το μακελειό δεν θα συμβάλλει στη διατήρηση του Αλι Αμπντάλα Σάλεχ στην εξουσία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια ο εκπρόσωπος Τύπου της
κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Μοχάμεντ αλ Σάμπρι.

Από τις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την αποχώρηση του Σάλεχ.

«Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος» δήλωσε γιατρός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» και πολλοί από αυτούς κρατούσαν κίτρινες κάρτες έπειτα από πρωτοβουλία νεαρών που ονόμασαν τη σημερινή ημέρα
«Παρασκευή της προειδοποίησης» του Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Διαδηλώσεις κατά του προέδρου της Υεμένης γίνονται σχεδόν καθημερινά αυτό το μήνα και μάλιστα χθες μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση εκατοντάδων γυναικών που ζητούσαν την απομάκρυνσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου